Poraz Zvezde od Milana uz neverovatno neefikasnu prvu četvrtinu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su sa 63-57 od milanske Olimpije u hali Aleksandar Nikolić, u 24. kolu Evrolige.

Prva četvrtina će ostati upamćena kao izuzetno neefikasna. Domaći tim je poveo košem uz pogođeno slobodno bacanje Nejta Voltersa sa 3-0, ali verovatno niko nije očekivao da će taj rezultat biti aktuelan sve do 7. minuta prvog perioda, kada je Bentil poenima pod košem smanjio na 3-2! I na naredni koš se čekalo minut i po, kad je Holins pogodio trojku, na šta mu je minut kasnije Bentil odgovorio istom merom (6-5).

Prvih deset minuta su prošla u znaku sedam Zvezdinih izgubljenih lopti i mnogo promašaja, kada su Italijani pogodili samo jednu trojku iz devet pokušaja, a ukupno iz igre ubacivali u samo 16,7% slučajeva! Srpski tim je u nekoliko navrata uspevao da pronađe put do koša, ali je nekako izostajala efikasna završnica.

Početak drugog kvartala je pripao gostujućem timu, koji je odmah prešao u svoje prvo vođstvo (9-8) košem Nikolo Melija, koje je, ispostavilo se, održavao do kraja poluvremena. Posebno je ozbiljna situacija postala serijom milanskog tima 7-0, u okviru koje je Malkom Dilejni imao svoju od 5-0, pogodivši i trojku (20-12).

Crveno-beli su, međutim, uzvratili preko Kalinića i Dobrića i prišli na samo poen zaostatka, ali je odgovor imala i ekipa Etore Mesine, i to u vidu dve pogođene trojke (26-21), a konačni rezultat prvih 20 minuta je postavio Luka Mitrović, nakon što je Nikola Kalinić bio na visini zadatka u odbrani i oduzeo loptu Devonu Holu.

Gosti su krenuli silovito nakon povratka na parket i serijom 9-2, koju je Dilejni zapečatio novom trojkom ostvarili i prvu dvocifrenu prednost na utakmici (35-24). Nisu, međutim, igrači Zvezde dozvolili da na tom talasu bude i rešena utakmica, pa je italijanski tim do kraja ove deonice imao isključivo jednocifren suficit, koji je varirao.

Srpski sastav je uspeo, najviše zahvaljujući Holinsu i Kaliniću, da se u jednom trenutku spusti i na samo 3 poena zaostatka, upravo posle serije 5-0 američkog beka u redovima našeg šampiona, ali je na 17 sekundi do isteka pretposlednje četvrtine Đampaolo Riči trojkom odredio rezultat sa kojim će se ući u poslednjih 10 minuta (50-44), a na isti način je otvorio i odlučujući period.

Hajns je na nešto manje od osam minuta do kraja doneo novu dvocifrenu razliku u korist svog tima (55-45). Domaći su uspeli da se preko Nikole Ivanovića vrate na pristojnu razliku i unesu neizvesnost u meč, ali nakon novog praznog hoda oba tima, od skoro dva minuta bez poena, nikako nisu uspevali da anuliraju zaostatak, i pored efikasnosti Ognjena Dobrića.

Milansku ekipu je nakon šuterski loše prve deonice, šut krenuo sasvim solidno, dok je Zvezda u tom segmentu ostala loša, sa pogođenih tek 5 trojki iz 18 pokušaja, pa je na kraju to bilo i presudno, jer je naš tim u odbrani bio na svom standardnom nivou.

Najbolji na utakmici bio je Malkom Dilejni sa 18 poena, na šta je dodao i 3 skoka i asistenciju, dok je Ben Bentil bio na korak od dabl-dabl učinka, sa 12 poena i 9 skokova.

U redovima Zvezde su bolji od ostalih bili Kalinić (3 skoka, 4 asistencije) i Holins sa po 13 poena, dok se u završnici istakao Dobrić, koji je ukupno sakupio 9 poena, uz po 2 skoka i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MAJAMI: Čas tenisa Bugarina, Alkaraz eliminisan za sat i po!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov poslednji je polufinalista mastersa u Majamiju. Izbacio je u četvrtfinalu Karlosa Alkaraza sa 2:0. Po setovima...

POVEZANE OBJAVE