Badalona spržila Partizan u paklu Olimpijske dvorane!

Košarkaši Huventuda savladali su kao domaćini Partizan 92:84 i na taj način praktično obezbedili prvo mesto u grupi A. Meč je obeležio sjajan šut za tri poena domaćih (16/34), kao i isključenje ledeja koji je do tada bio najbolji igrač crno-belih.

Prva četvrtina je protekla potpuno u dominaciji Partizana. Crno-beli su nametnuli jak ritam posle kojeg su došli do velikog broja lakih poena i prednost je rasla iz minut u minut. Najviše je iznosila 13 poena, ali su domaći košem u psolednjoj sekundi sveli na 16:27.

U drugoj četvrtini Partizan je došao i do maksimalnih 15 poena viška, alu domaći su nošeni sjajnom atmosferom u dvorani i agresivnom odbranom spuštali prednost crno-belih, da bi čak došli i do plus 3 (41:38) na minut pre kraja poluvremena. Ipak, Kevin Panter je poenima crno-belima doneo prednost od 42:41 na poluvremenu.

Nastavljeno je u trećem periodu da grmi u dvorani u Badaloni i Huventud se u tome daleko bolje snalazio. Iskusni Ribas i Basas su sjajno organizovali igru španske ekipe. Beograđani su rano izašli iz bonusa i to su domaći obilato koristili da bi dolazili do lakih poena.

Pred kraj perioda došlo je do gužve na terenu između Dangubića i Vivesa, posle koje je bila pauza zbog gledanja snimka. Utvrđeno je da je Zek Ledej zaslužio tehničku grešku, što je njemu bila druga tehnička na meču i automatsak isključujuća.

Do kraja četvrtine Huventud je zadržao stečenu prednost od 10 poena viška – 69:59.

Četvrti period počeo je napadački dosta dobro za partizan koji je postizao koševe sa centarskih pozicija, ali u odbrani nisu imali rešenje za šut za tri poena domaćih koji su postigli 4 trojke preko Vilisa i Pola.

U nastavku Partizan je nekoliko puta pretio preko Madara, ali je Vives odagnao sve sumnje oko pobednika u ovom meču posle dve neverovatne trojke prilikom isticanja napada. Do kraja meča Partizan je uspeo da ublaži poraz za konačnih 92:84.

Kod Domaćih najefikasniji je bio Vilis sa 19, Ribas 15, Pol 13. Kod partizana Panter 19, Lesor 18 i Ledej 15.

Huventud sada ima skor 10-2, dok crno-beli imaju 8-4, s tim što Huventud ima i bolji međusobni skor.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE