EVROKUP: Partizan igra utakmicu sezone u Badaloni

U okviru 12. kola Evrokupa košarkaši Partizana gostuju ekipi Huventuda u najvažnijem meču dosadašnjeg toka sezone.

Pobednik ovog susreta će imati značajnu prednost u obezbeđivanju vodeće pozicije koja donosi domaću prednost do kraja eliminacione faze. Ukoliko crno-beli pobede, izjednačiće se prema učinku sa Huventudom ali i zameniti ga na vrhu zbog boljeg bilansa u međusobnim susretima.

Partizan je u prvom meču bio bolji na svom terenu rezultatom 87:68, ali večeras ih očekuje težak meč u gostima.

Posle izuzetno teškog putovanja u Tursku, povratka, spavanja par sati, odlaska u Ljubljanu, igrači su konačno imali priliku juče da se odmore. Odmah se to vidi na njihovim licima, druga je atmosfera na treningu. Huventud je klub u kojem sam radio, izašli su nam u susret i dali nam dobre termine, pa ćemo tamo odraditi još dva treninga. Očekujem da podignemo nivo igre da makar budemo konkurentni, rekao je trener crno-belih Željko Obradović.

Trener Huventuda Karles Duran izrazio je veliko poštovanje prema Partizanu.

Činjenica da su ovde od ponedeljka govori o tome da nas poštuju. I mi njih moramo da poštujemo ​​jer ako stvari ne odradimo dobro u 40 minuta nećemo ih pobediti. Nadam se da ćemo sa našim navijačima dobiti utakmicu koja je vrlo važna u trci za najbolju poziciju u grupi. Partizan se pojačao Matijasom Lesorom i dobili su dodatnu snagu pod koševima. Vrlo su dobra ekipa u defanzivi, koja sa Kevinom Patnerom i Zekom Ledejem ima vrlo iskusne igrače. Svemu tome moramo da dodamo da je to ekipa koju predvodi Željko Obradović, koja je uvek opasna, rekao je Duran i dodao:


Mislim da ovo nije finale. Ostalo je još mnogo utakmica, ali jeste šansa da se stekne prednost u odnosu na direktnog protivnika. Da, mislim da ćemo ako pobedimo imati prednost koju ćemo moći da iskoristimo u preostalim mečevima. Za mene je finale pobediti ili izgubiti, i bez obzira šta se dogodi u sredu, nastavićemo oba tima će nastaviti svojim putem.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Niko kao španki veteran: Ljuj ispisao istoriju Evrolige

Košarkaši Real Madrida poveli su sinoć u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige protiv Baskonije, a susret je obeležio veteran kraljevskog kluba...

POVEZANE OBJAVE