EVROLIGA: Ubedljive pobede Bajerna i Barselone, fantastična partija Gudurića

Pobede su u večerašnjim utakmicama 25. kola Evrolige zabeležili, pored Monaka koji je nažalost slavio u Beogradu, timovi Bajerna, Fenerbahčea i Barselone.

Bajern je bio ubedljiv u svom Audi domu protiv Makabija iz Tel Aviva sa 70-52.

I pored zaostatka tokom čitave prve deonice, nemački sastav je na poluvremenu vodio sa 30-29, a početkom poslednjeg perioda stigli do dvocifrene prednosti (52-41), koju su samo povećavali do kraja, do maksimalnih +18.

Najefikasniji na utakmici bio je plejmejker Makabija Skoti Vilbekin sa 20 poena i po 2 skoka i asistencije, dok je na drugoj strani bivši igrač Crvene zvezde i Partizana Kori Volden zabeležio 13 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Vladimir Lučić upisao je 9 poena, 5 skokova i asistenciju, a Ognjen Jaramaz 5 poena i 4 asistencije.

Fenerbahče je u Milanu slavio protiv domaće Olimpije sa 71-60, uz još jednu briljantnu partiju Marka Gudurića. Ovo je bila čak osma pobeda na poslednjih devet utakmica za tim našeg bivšeg selektora Aleksandra Đorđevića.

Gosti su početkom druge deonice stekli dvocifrenu prednost (22-12), a do kraja prvog poluvremena vodili u jednom trenutku i sa 16 poena razlike, dok su na odmoru imali prednost od 43-34.

Iako su domaći uspeli da dođu do izjednačenja u jednom trenutku trećeg kvartala (43-43), tim Saše Đorđevića je odmah vratio prednost, koju više nije ispuštao do kraja utakmice.

Najbolji na meču bio je srpski bek Marko Gudurić sa 17 poena, uz 4 skoka i 6 asistencija, dok je u italijanskom sastavu Bentil imao 12 poena.

Barselona je u Blaugrani gotovo demolirala Panatinaikos sa više nego ubedljivih 86-60.

Domaći su tokom druge četvrtine poveli dvocifrenom prednošću (28-17), a na velikom odmoru već imali +20 (45-25), posle čega prednost iznad 20 poena razlike nisu više ispustili.

Najefikasniji igrač meča je ipak bio iz redova grčkog tima, jer je Papajanis ubacio 18 poena, uz 4 skoka i asistenciju. Na drugoj strani je Hejs imao 14 poena, 3 skoka i asistenciju, dok je Dante Egzum zabeležio 12 poena, uz 6 skokova i 2 asistencije.

Stefan Jović, koji je nedavno postao član PAO-a, upisao je po 2 poena i skoka i jednu asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUFINALE ABA LIGE: Partizan i Zvezda nemaju gde da igraju svoje mečeve

Poznati su svi polufinalisti ABA lige, ali kako stvari stoje polufinalne utakmice neće skoro početi. U borbi za polufinale sastaju...

POVEZANE OBJAVE