LEVANDOVSKI O SEBI, MESIJU, RONALDU I NAGRADAMA: Razmišljao sam o Zlatnoj lopti i “FIFA the best”…

Poljski napadač Robert Levandovski, koji je važio za favorita prilikom dodele Zlatne lopte za prošlu godinu, možda i malo iznenađujuće nije osvojio ovo priznanje, koje je još jednom otišlo u ruke Lionelu Mesiji, dok je špic Bajerna pobedio u trci za nagradu “FIFA the best”.

On je istakao da mu nagrade nisu najbitnije jer je svestan da učinak na terenu nije jedino merilo.

Za početak moram da istaknem da mi nagrade nisu najvažnije u životu. Imam neku distancu u odnosu na sve to. I nije da ne mogu da spavam posle neke ceremonije na kojoj nisam proglašen najboljim, pitajući se zašto nisam pobedio – pogotovo što sam postao svestan da i fudbalska politika igra ozbiljnu ulogu u svemu, smatra Levandovski.

On je istakao da je u poslednje vreme razmišljao o najprestižnijim nagradama u svetu fudbala, Zlatnoj lopti i “FIFA the best”, koje su u jednom trenutku bile i fuzionisane.

I došao sam do zaključka da je Fifina nagrada važnija. Kod Frans fudbala prevagu odnose glasovi novinara, nema jasne provere. U drugom lučaju tu su glasovi igrača, bivših asova, selektora i mnogih stručnjaka. Mislim da svi oni objektivnije sagledavaju naša dostignuća. Upoznati su s materijom, cene svaki meč, svaki gol, svaki potez, objasnio je Poljak.

Objasnio je i razloge zbog kojih je glasao za najvećeg konkurenta u izboru za Fifinu nagradu.

Ja sam za njega glasao jer cenim sve što je uradio u 2021. godini. Naravno i ranije… Koliko znam u izboru za Zlatnu loptu on je glasao za mene. Zašto je kasnije promenio mišljenje zaista ne bih znaoAli ne žalim se, nemam nikakvih pritužbi. Prihvatio sam to, kako je tako je. To što sam na kraju ipak dobio nagradu značilo mi je, izjavio je Levandovski.

Prokomentarisao je i pad Kristijana Ronalda, koji je ranijih godina bio na njegovom mestu, kao redovni najveći konkurent Mesija.

Ne zaboravite da je on, recimo, tri i po godine stariji od mene. Ali promenio je klub, drugačija je taktika, Mančester Junajted nije dovoljno uspešan. Mesi je naišao na komunikacijsku barijeru, nikada nije menjao ligu, zemlju. To je jedno. Kod Ronalda je nešto drugo u pitanju, neke druge okolnosti, smatra napadač Bajerna.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda iz Vojvodine dovodi sina čuvenog reprezentativca Srbije?!

Mladi fudbaler Lazar Jovanović mogao bi da napusti Vojvodinu i pređe u redove Crvene zvezde, navodi "Sport Klub". Navodno su...

POVEZANE OBJAVE