Obradović: “Niko nije iznad Zvezde, ne želim da pravim rijaliti šou”

Trener Monaka Saša Obradović u izjavi za Sport klub pričao je o svom periodu provedenom u Zvezdi kao i o radu u trenutnom klubu Monaku.

Nakon angažmana na klupi crveno-belih Obradović je otišao u Monako na čijoj klupi je već jednom sedeo.

Dobar je izazov da upoznaš neke nove igrače, nove mentalitete, da prepoznaš na kom su oni nivou da bi mogao da radiš sa njima. Sada je sve u redu, iako i dalje variramo, možda nas to što nam je glavni fokus na Evroligi košta nekih poraza u francuskom prvenstvu. Igramo drugačije. I dalje imamo solidne šanse s obzirom na to da imamo sedam utakmica kod kuće, da napadnemo to osmo mesto. Uz Efes, Fener, ekipe koje bi po nekom rejtingu trebalo da budu tamo. Svi su tu negde blizu, u odnosu na prošlu godinu kada sa 20 pobeda nisi ušao u plej-of, rekao je Obradović.

Na pitanje da li je bila teška odluka da se vrati u Monako, srpski stručnjak je rekao:

Pa nije bilo teško. Ja moram da kažem i da kad sam dolazio ovde, ja sam od istog gospodina koji je sada predsednik Monaka, a tada nije bio, dobio ponudu da potpišem na tri godine. Ta moja poslednja, izlazna godina je mogla da bude trogodišnji ugovor, što je kad malo čovek razmisli… tri godine, dobri uslovi, da ne pričamo o drugim uslovima. Međutim, ja sam mu se zahvalio na lep način i rekao sam mu ‘ja sam ipak dao reč da ću da dođem’, da budem u Zvezdi. Te tri godine su ostale tamo. Nadam se da će te tri godine u ovom narednom periodu doći.

Obradović je prokomentarisao i zbog čega ne želi da da priča o spekulacijama vezanim za njegov odlazak iz Zvezde.

Ja se nisam oglašavao, niti sada ima nameru da nešto previše komentarišem. Ja mislim da niko nije iznad Crvene zvezde, ja sam tu i uopšte ne krijem da sam uvek bio i ostaću Zvezdaš. To će uvek tako da bude. Neko je na ovaj način interpretirao moj dolazak ili odlazak, razne razloge rastanka. Neka to ostane između mene i Zvezde, ne bih voleo da iznosim to i da bude neki rijaliti šou. Da li je neko rekao ovo ili ono, da li je trebalo da se ponaša ovako ili onako. Odlučio sam da o tome ne pričam previše. Ono što svi treba da znaju je da sam ja ovde došao i dao sam sebe celog, da li je bilo pritisaka? Uvek ima pritiska, imam ga i sada na neki drugi način, tako da sa tim čovek treba da se nosi. Svestan sam da ima ljudi koji različito razmišljaju o tom mom odlasku. Ja samo želim jednu stvar da kažem, a to je da mene niko nije čuo. Oni koji to treba da znaju, oni znaju, znaju šta se sve odigralo i kako. Ja na kraju sve najbolje želim Crvenoj zvezdi i dalje, to sam rekao i celom stručnom štabu ovde, svima sa kojima sam radio, imao sam korektan odnos, odnos poštovanja. Sa Dejanom Radonjićem sam razgovarao i imao sastanke o tome šta bi i kako trebalo da se radi, u želji da mu pomognem. To je tako i neka ostane tako, zaključio je Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Siner se povukao sa turnira u Rimu!

Italijanski teniser Janik Siner neće učestvovati na ATP Mastersu u Rimu.  Ovo je potvrdio sam teniser, objavom na društvenim mrežama. -...

POVEZANE OBJAVE