Radonjić o porazu od Monaka i stanju Voltersa i Cirbesa

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras na svom terenu, u utakmici Evrolige, od Monaka sa 90-81, iako su prethodno imali značajnu prednost. Ovu utakmicu, kao i stanje svoje ekipe, ocenio je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Crnogorski stručnjak je istakao da je prvo poluvreme ove utakmice bila možda i najbolja napadačka partija njegovog tima ove sezone.

Monako je odigrao dobar meč i pokazao je u napadu koliko može, da ima veliki kapacitet. To nije prvi put ove sezone, a pokazaće to opet i u nastavku. U prvom delu utakmice mi smo ofanzivno bili odlični, jedno od naših najboljih, ako ne i najbolje poluvreme u Evroligi što se tiče napada. Imali smo dobar ritam 15-16 minuta, bila je dobra energija i nakon toga je usledilo nešto što ja mesec dana pričam, a to se ne prati. Iz problema smo ušli u trening, šteta što niste mogli da vidite kako to izgleda, rekao je Radonjić, ali naglasio i da nije bilo moguće izdržati u tom ritmu do kraja.

Izgubili smo energiju, napravili smo puno grešaka, a oni su nastavili da igraju dobro. Igrali su tvrdo u odbrani. Previše opterećenja imali smo u prethodnih nekoliko dana i sve to je došlo na naplatu. Žao mi je što smo izgubili meč, ali bilo je evidentno da nemamo energije i da su mnoge stvari koje su se desile bile posledice toga, izjavio je trener Zvezde, pa ocenio da bi možda bilans bio i drugačiji da su protivnici bili nešto lakši.

Pravili smo i večeras i protiv Olimpije atipične greške, i iskreno se nadam da ćemo uspeti da se vratimo i dođemo do nekog nivoa. Jedan period smo uspeli na svežinu da odradimo, tamo oko gostovanja Cedevita Olimpiji. Treba sve dobro analizirati. Pokušaćemo kroz trening da se dignemo, a za to neće biti potreban dan ili dva, već duže vreme. Da smo imali lakše protivnike ili neke koji nisu u formi kao Olimpija iliMonako, možda smo mogli da napravimo više, zaključio je Radonjić.

Radonjić je govorio i o stanju Majka Cirbesa i Nejta Voltersa, kojima je morao da smanji minutažu na večerašnjem meču.

Volters i Cirbes osetili su nešto u prvom delu utakmice. Nije jednostavno igrati na ovom nivou posle 15 dana u kojim nisu izlazili ni da prošetaju. To se na neke odrazi više, a na neke manje. Timski nismo mogli da budemo onakvi kakvi želimo zbog toga, i dobri intervali bili su kratki. Postojala su razmišljanja da je bolje što nam je ceo tim zahvatila korona i da je tako bolje, a ja sam bio stava da je to teži put, ocenio je trener Zvezde, međutim…

ušli smo u raspored koji je bio takav kakav jeste, mnogo teških mečeva, putovanja, dupli program Evrolige… Videćemo kakav će biti udar na tim, videćemo kako će se ekipa ponašati u narednim danima. Imamo problema od prvog dana, podsetio je Zvezdin strateg.

Težak ritam evropske košarke dodatno je opteretila i korona, smatra Radonjić.

Mislim da se malo ko ne slaže sa tim da je ritam ubitačan i težak, i da trpe timovi i gledaoci. Mislim da je korona dodatno pokrenula neke stvari , izazvala je udare na sve timove i ostaje da se vidi kako će ko to da iznese, i kakve su mogućnosti timova. Neko ima ligu sa većim opterećenjima, a neko sa manjim. Neko ima lakša, a neko teža putovanja. Ali, svi se generalno slažemo da nas je korona dodatno opteretila i da je jako teško.U utakmici više razmišljamo koliko neko treba da bude na terenu i može li da izdrži, nego kako da postignemo kvalitet zadovoljavajuće igre, objasnio je crnogorski trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE