CSKA ubedljiv protiv Albe uz jubilej Šveda, nezaustavljivi Milutinov dominirao!

Košarkaši moskovskog CSKA ubedljivo su u Moskvi savladali berlinsku Albu sa 91-72, u okviru 25. kola Evrolige.

Armejci su poveli već od samog početka, uz početne trenutke kada je rezultat bio u egalu, međutim već tokom prvih deset minuta bilo je +8 (20-12), posle trojke Vila Klajburna, dok je četvrtina završena prednošću od 22-15.

Tek što je istekao prvi minut druge deonice, posle nove trojke, ovog puta Lundberga, ruski tim je prvi put poveo dvocifrenom prednošću (27-15). Iako je Blat svojim uspešnim pokušajem za tri smanjio razlliku na samo 4 poena (27-23), tim Dimitrisa Itudisa se sabrao i na poluvremenu imao do tada najveći višak , kada je vodio sa 50-37.

U trećem periodu su manje-više održali takvu prednost, a do kraja sigurno meč priveli kraju, kada je konačna razlika ujedno bila i najveća na meču, a ostvarena je prvobitno košem Alekseja Šveda, koji je danas prešao granicu od 3000 poena u elitnom evropskom takmičenju.

Najbolji na utakmici bio je srpski centar Nikola Milutinov, koji je imao briljantno veče, sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i 11 skokova, a dodao je i jednu blokadu.

Na drugoj strani, u timu Albe se istakao Luk Sikma, kome je samo skok falio da takođe upiše dabl-dabl, sa učinkom od 15 poena i 9 skokova.

FOTO: cskabasket.com

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠAMPION NEMAČKE PRIVLAČI PAŽNJU: Brzonogi ofanzivac na radaru premijerligaša?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena okitili su se titulom u Bundesligi, čekajući na to 120 godina. Sada su osim tog trofeja u...

POVEZANE OBJAVE