Efes dobio Asvel u neizvesnoj utakmici, Micić solidan

Aktuelni šampion Evrope Anadolu Efes savladao je na svom parketu, u okviru 25. kola Evrolige, francuski Asvel sa 78-72, u prilično neizvesnoj utakmici.

U prvoj deonici je tok meča bio izjednačen i najveća ostvarena prednost bila je od 4 poena, koju su domaći imali u jednom trenutku. Ipak, nakon prvih deset minuta francuski sastav je vodio sa 16-15.

Tim trenera Parkera nije ispuštao prednost sve do kraja poluvremena (36-32), ali je nije značajno ni uvećao, pa je najveća razlika na koju su uspeli ida se odlepe bila 7 poena, posle koša Dilana Osetkovskog.

Situacija se okrenula u drugom poluvremenu, kada je Kris Singlton realizovao oba slobodna bacanja i preokrenuo stavri u korist turskog kluba, a takav odnos snaga je važio do kraja utakmice. Ubrzo su dostigli i +8, kada je Šejn Larkin trojkom kompletirao seriju od 11-0 tima Ergina Atamana.

Prvo dvocifreno vođstvo je na nešto više od sedam minuta doneo ponovo Larkin (65-54), a zatim vezao i trojku za najveće na utakmici od +14, nakon čega nije bilo povratka za francuski tim.

Najbolji na meču bio je košarkaš Asvela Markos Najt sa dabl-dabl učinkom, postigavši 21 poen i 12 skokova, dok je na drugoj strani Larkin upisao 19 poena uz 8 asistencija. Dobar je bio i Krunoslav Simon sa 14 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

Vasilije Micić zabeležio je 7 poena, uz 3 skoka i 5 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gvardiola nakon poraza: “Sreća ne postoji”

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola prokomentarisao je eliminaciju njegovog tima iz Lige šampiona. Rodrigo je doveo goste u vođstvo...

POVEZANE OBJAVE