Hrabri Borac ipak nije mogao protiv Partizana

Košarkaši Partizana savladali su na svom parketu Borac iz Čačka sa 75-68, u prilično zanimljivoj utakmici 19. kola regionalne ABA lige.

U prvom poluvremenu se Borac ispostavio kao ravnopravan rival pulenima Željka Obradovića, za koje u igru, iako po prvi put u sastavu, nije ulazilo najnovije pojačanje Tristan Vukčević.

Nije se tako činilo u momentima tokom prve četvrtine, jer je Partizan u dva navrata imao prednost od 7 poena, pa se možda činilo da će razlika u suvom kvalitetu doći do izražaja. Ipak, spustuili su košarkaši velikana iz Čačka zaostatak na samo jednu razliku do kraja deonice (18-17), a već početkom naredne i preokrenuli rezultat novom trojkom.

Utakmica je sve do velikog odmora protekla u ovakvom ritmnu i u smenjivanju u vođstvu, gde je Borac održavao pre svega sjajan šut za tri, dok Partizan nije briljirao u tom segmetntu.

U prvih dvadeset minuta viđena je i po jedna sjajana blokada na obe strane, u režiji Alena Smailagića i Marka Pecarskog, koji je zaustavio Ledeja u kontri posle izgubljene lopte svog tima.

Na kraju je sve bilo potpuno otvoreno na polovini meča, jer je rezultat bio 31-31.

Partizan se ipak konsolidovao u pauzi i odmah nakon povratka na parket usledila je serija 12-0 crno-belih, za koju je najzaslužniji bio Aleksa Avramović koji je pogađao trojke, koje nikako nisu išle njegov tim u prvom delu utakmice. Da je tim Marka Marinovića ostao zatečen videlo se i posle akcije u kojoj je Lesor ostao apsolutno sam pod košem i akciju završio snažnim zakucavanjem.

Ipak, gostujući košarkaši su došli sebi, pa je Tomašević novim dalekometnim šutem, pri kom je ipak zgazio liniju 6,75, smanjio na 45-39, a potom je i Duda Sanadze u polukontri smanjio na samo -4.

Glas je potom pogodio svoju prvu trojku nakon brojnih promašaja, pa tako nije dozvolio da se čačanski tim potpuno vrati u meč. Treći kvartal je završen polovičnim učinkom Ledeja sa linije slobodnih bacanja, pa se tako u odlučujući deo utakmice ušlo sa prednošću Partizana od 53-45.

Poslednji period je počeo velikim promašajem za tri poena Radovana Đokovića. Do nove dvocifrene prednosti crno-belih došlo je posle zakucavanja iz brze tranzicije Kurucsa (55-45), ali je Nemanja Todorović na drugoj strani nastavio stopostotni učinak u šutu za tri poena, pogodivši treći dalekometni hitac.

Na -5 Borac je ponovo bio posle step-bek trojke Pecarskog (61-56), a na to se nadovezao i Tomašević lepim pogotkom pod košem, pa je utakmica gotovo dovedena do egala.

Ono što je falilo gostima na ovoj utakmici, definitivno je bio učinak Hantera Hejla, koji je prve poene upisao tek na nešto manje od 2 i po minuta do kraja. Partizan se upravo nakon ovih poena ubrzo poenima Ledeja ponovo odvojio i dostigao +11 (71-60), posle čega nije više bilo vremena za povratak Borca.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Aleksa Avramović sa 20 poena, 5 skokova i 2 asistencije, dok je Zek Ledej bio na skok od dabl-dabl učinka, sa 13 poena i 3 asistencije.

Na drugoj strani je Nemanja Todorović bio bez promašaja iz igre, ubacivši 13 poena, na šta je dodao i 3 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nagelsman objavio širi spisak za Evropsko prvenstvo

Selektor reprezentacije Nemačke Julijan Nagelsman saopštio je širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se...

POVEZANE OBJAVE