OBRADOVIĆ ŽESTOKO ISKRITIKOVAO MLADE IGRAČE: Najviše me boli što nisam stavio Tristana da igra

Partizan je slavio večeras u 19. kolu ABA lige protiv Borca iz Čačka rezultatom 75-68, ali trener Željko Obradović nije bio najzadovoljniji nakon meča.

On je pohvalio navijače, ali mu samim tim nije bilo najjasnije (ne)zalaganje pojedinih igrača.

Nisu stali sa navijanjem, nosili su tim do važne pobede. Sa tim u vezi je nerazumljivo da pojedini igrači to ne osećaju i da njihova motivacija apsolutno nije na nivou da bi se igralo u timu Partizana. Kada je to tako, ja kao trener moram da reagujem. Pričam pre svega o mladim igračima, jer su ponovo teret utakmice izneli ovi iskusniji i mislim da je to veliki problem s obzirom na kalendar koji imamo, da pojedini igrači moraju da provode toliko vremena na parketu, rekao je Obradović, pa zatim uporedio ovu utakmicu sa onom koja se igrala u Čačku tokom prvog dela sezone:

U Čačku smo odigrali neuporedivo bolju utakmicu. Tada smo bili izuzetno motivisani i koncentrisni. Kada si motivisan imaš koncentraciju, a kada nisi i izgledaš kako izgledaš, utakmica se ovako razvije. Imamo problem šuta, 7/31 za tri poena, od tih 31 šuteva možda su jedan ili dva bili teški. Sve ostalo su bile izrađene situacije, gde su igrači bili sami – ali nisu pogađali, objasnio je Žoc.

Obradović se potom osvrnuo na naporan raspored koji sledi, i u vezi sa tim istakao važnost treninga za koje su uspeli da dobiju mogućnost.

Mi smo tražili neke termine, na sreću smo ih dobili, pa možemo da provedemo više vremena u sali, tako da se nadam da ćemo imati tri treninga do utakmice sa Andorom i da probamo da se pripremimo. Nama je to važna utakmica, kao i sve naredne u ovom periodu, izjavio je Obradović, pa dodao:

Ovo je specifičan mesec, posle Andore imamo još jednu utakmicu u ABA ligi, a onda ide Kup što je dan za danom. Uz svako poštovanje prema prvom protivniku, ali imamo pravo da se nadamo da ćemo stići do velikog finala. Prvo treba proći protivnika u četvrtfinalu, poručio je strateg crno-belih.

Mladi igrači će neke stvari morati da promene.

Pričamo o potrošnji i energiji nekih igrača koji igraju dosta i mislim da to ne valja. Ali prevashodno je želja da se dobije utakmica i da bez obzira što ja pričam i verujem u te mlade igrače oni neke stvari moraju da promene. Kako i na koji način – videćemo. Pričamo dosta i uradićemo sve da im pomognemo, naglasio je Obradović.

I pored nezadovoljstva, ovi igrači ne gube podršku trenera.

Mnogo puta sam govorio koliko imaju moju podršku, razgovaramo na naš način na terenu, u svlačionici. Moja obaveza je pred vama i navijačima da ja i dalje verujem u njih, ako ja počnem neke utakmice u ABA ligi da igram sa najmlađom postavom smatram da je to stvar poverenja, istakao je Obradović, pa im poručio:

 Od njih zavisi koliko će vremena da provedu na terenu. Nisam se ni danas ljutio, čak sam ih i hrabrio kad su promašivali otvorene šuteve da nastave da šutiraju. Problem je kad si dekoncentrisan i zaboravljaš ono što je plan odbrambeno i napadački. I tu uglavnom imam probleme. To su ipak moji igrači, biću uz njih do kraja, bodriću ih, učiniti sve da shvate ovo što pričam. To nije lak proces za nekog ko ima 19, 20, 21 godinu, imao je razumevanja trener crno-belih.

Mnogi su danas očekivali debi najnovijeg pojačanja Tristana Vukčevića, ali se to nije desilo, što nakon mnogih kritika upućenih ostalim mlađim igračima još više čudi.

Najviše me boli što nisam stavio Tristana da igra, a nisam ga stavio da ne bi ispalo da je naša igra takva kakva je zbog njega. To ne bi bilo korektno prema njemu. On je odradio dva treninga, ubedljivo je najmlađi i dobiće priliku. Nisam hteo da bilo ko dobije izgovor jer je on možda neugiran i da možda neke stvari što se tiče taktike ne zna, objasnio je Žoc.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE