ABA LIGA: FMP poražen u triler završnici!

Košarkaši FMP-a iz Železnika poraženi su sa 83-80 ,u veoma neizvesnoj završnici, u utakmici 19. kola ABA lige.

Zadrani su, nakon početne neizvesnosti, uspeli da dobiju prvu četvrtinu sa +7, međutim gosti su povratili meč u egal , i čak poveli tokom drugog kvartala.

Međutim, kada su poveli sa 35-34, domaći su ljubomorno čuvali prednost sve do odlučujuće deonice, a već na poluvremenu su imali solidnih +9 (49-40).

Ubrzo nakon povratka na parket je došlo i do prve dvocifrene prednosti na utakmici (51-40), ali ne zadugo, jer je FMP polako smanjivao zaostatak, pa se u poslednji period ušlo sa samo tri poena viška za Zadrane.

A poslednjih deset minuta su već bila definicija neizvesnosti, kada se ništa nije znalo do poslednjeg trenutka utakmice, iako je hrvatski tim ipak češće bio u minimalnoj prednosti.

FMP je retko vođstvo stekao u poslednjih pola minuta trojkom Radonjića iz ugla, ali je na drugoj strani odličan u završnici bio Mavra, koji je sjajno uspevao da prođe kroz odbranu protivnika.

U poslednjem napadu gosti iz dva pokušaja nisu uspeli da reše utakmicu. Prvo je Šaranović promašio trojku, a nakon uhvaćene lopte Radonjić nije uspeo da pod košem donese pobedu.

Najbolji na utakmici bio je Junaković sa 22 poena i 6 asistencija, dok je Džastin Karter zabeležio 14 poena uz po 4 skoka i asistencije.

Na drugoj strani, u timu FMP-a je Nabuka Izundu imao 14 poena, uz 4 skokova i asistenciju, dok su Radonjić i Tasić zabeležili po 13 poena i 6 skokova, s tim da je plejmejker imao i 5 završnih dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE