Zvezda pregrmela Megu

Košarkaši Crvene zvezde došli su do važne pobede na gostovanju Megi 69:76. Meč je obeležilo dosta promašenih šuteva i izgubljenih lopti, a presudio je ofanzivni skok učesnika Evrolige.

Prvo poluvreme je proteklo u brzoj igri sa obe strane i sa dosta grešaka. Mega je većim delom imala vođstvo koje nije bilo veće od 5 poena prednosti.

U prvoj četvrtini obe ekipe su forsirale igru na niskom postu i kod Mege je najbolji bio Karlo Matković dok je u Crvenoj zvezdi bio Ognjen Kuzmić.

Ekipa Dejana Radonjića nije bila šuterski raspoložena i prvi šut za tri poena postigao je Holins na 40 sekundi pre kraja poluvremena.

Upravo ta trojka je donela prednost gostima, a potom i šut Dejana Davidovca u poslednjoj sekundi za odlazak na odmor 40:45 za crveno-bele.

Treći period je bio izjednačen u većem delu. Crveno-beli održavali 5 poena prednosti, a Dejan radonjić je promenio taktički pristup tako što je Dejana Davidovca stavio na poziciju petice. U finišu posle pogodđene trojke Lazića, stigli su gosti i do prve dvocifrene prednosti 52:63.

U četvrto periodu prednost gostiju je ubrzo narasla na plus 15 (54:69). Mega je promenila odbranu i stala je u zonu, i zbog toga je umnogome trpeo defanzivni skok. To je koristio Kuzmić koji je kupi sve promašaje bekova crveno-belih.

Ipak, domaći su bili uporni i uspeli su da izbace iz ritma Crvenu zvezdu koja je imala velike muke u štu za tri poena. Trojkom Uskokovića na nešto manje od tri minuta pre kraja, Mega je stigla do 6 poena minusa.

Ipak, iako je Crven zvezda postigla samo jedan poen u narednih 2 minuta, nije primila nijedan i uspela je da odbije nalet domaćih.

Posle tajm auta Usković je spustio prednost gostiju na 5 poena, ali je Dejan Davidovac posle ofanzivnog skoka praktično rešio ovaj meč. Na kraju konačnih

Kod pobednika najefikasniji je bio Ognjen Kuzmić sa 17 poena, dok su Ivanović i Kalinić postigli po 11 poena.

Kod Mege Matković 20 poena, a bivši crveno-beli Uskoković 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE