SALE STAVIO REAL U DŽEP: Fener slavio uz novu efikasnu partiju Gudurića i negativan rekord! (VIDEO)

Košarkaši Fenerbahčea savladali su u Ulker areni Real Madrid sa 66-51, u zaostaloj utakmici 18. kola Evrolige, uz negativni rekord gostiju.

Prvo poluvreme, završeno rezultatom 27-17, bilo je jako neefikasno, a posebno druga deonica u kojoj nijedan od timova nije postigao dvocifren broj poena (9-8 za Real), dok je sveukupno Real ostvario negativan rekord sa tek 17 poena za prvih 20 minuta (prethodni je bio na granici od 23 poena)!

Turski tim je ipak, u prvoj četvrtini stekao dvocifrenu prednosti od 11 poena, i to baš trojkom, ponovo efikasnog, Marka Gudurića (19-8).

U trećem kvartalu tim našeg nekadašnjeg selektora Saše Đorđevića je dodatno uvećao prednost, koju španski klub nije uspeo da spusti nijednom na jednocifreni minus, pa se u poslednji period ušlo sa +18 za domaće (48-30), posle serije od 8-0, u okviru koje je opet značajnu ulogu imao Gudurić sa 4 poena.

Nije više bilo povratka za tim Pabla Lasa i najviše što su uspeli jeste da spuste zaostatak na 11 poena (56-45), na nešto manje od pet minuta do kraja, posle slobodnih bacanja Tavaresa.

Upravo je centar Reala bio najbolji pojedinac meča i samo mu je jedan skok falio za dabl-dabl učinak, pošto je zabeležio 14 poena, 9 skokova i 2 asistencije, dok je Ljulj imao 12, uz 5 skokova.

U pobedničkom timu najefikasniji je još jednom bio srpski bek Marko Gudurić sa 12 poena, uz 4 skoka i 3 asistencije. Pored njega, Melih Mahmutoglu je imao 10 poena, koliko i Dešon Pjer, ali sa sjajnih 8 skokova i 2 asistencije.

Fenerbahče još uvek ne zna za poraz u Evroligi ove godine, a ovo mu je peta pobeda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović izneo očekivanja pred polufinale Kupa!

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović pred utakmicu polufinala Kupa Srbije u kojoj igraju protiv Radničkog 1923. Fudbaleri „stare dame“...

POVEZANE OBJAVE