Tristan Vukčević je jedan od najboljih mladih igrača u Evropi, tvrdi bivši košarkaš

Partizan je napravio sjajan posao dovođenjem talentovanog Tristana Vukčevića, svi mu predviđaju veliku karijeru.

Bivši košarkaš Partizana a i sportski direktor Nikola Lončar smatra da je Vukčević jedan od najvećih projekata evropske košarke

– Vukčević je jedan od najvećih projekata evropske košarke. Može da bude veliki igrač, da nosi igru bilo koje evropske ekipe. Međutim, on ima 18 godina i potrebno je strpljenje da bi došao do tog visokog nivoa – poručio je Lončar u emisiji “U obruču” na Areni sport.

Lončar smatra da će mladi košarkađ zaigrati u NBA ligi

– Možda je očekivao veću minutažu ili je možda bio previše nestrpljiv. Na početku sezone je dobio šansu kada su se Tompkins i Rendolf povredili i rekao bih da je nije iskoristio kako treba, a bio je starter u nekoliko mečeva. Uz to, Real ima dosta igrača na toj poziciji i taj klub ne može da čeka nekog igrača. Ponavljam, Tristan je jedan od najboljih mladih igrača u Evropi i ima potencijal da zaigra u NBA ligi.

Bivši sportski direktor se osvrnuo malo i na trenera Željka Obradovića i sadašjem timu Partizana.

–Ima tu dosta novih igrača i stranaca, potrebno je vreme da svako shvati šta trener traži i šta treba da rade. Tu je mnogo detalja, poput pristupa igri, treningu, držanju koncentracije stalno i to je za neke možda i preveliki teret na početku. Željko želi da razigra što više igrača dok ne dođu te važnije utakmice. Neke bitne Partizan nije odigrao kako treba, ali najvažniji period sezone tek dolazi. Biće spremni kada za to dođe vreme, a to je od Kupa pa nadalje – uveren je Nikola Lončar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE