ŽALGIRIS NE MOŽE DA POBEDI: Olimpija osvojila Kaunas u tesnoj utakmici (VIDEO)

Košarkaši litvanskog Žalgirisa zabeležili su još jedan poraz,u zaostalom meču 17. kola, i ostali zakovani za dno Evrolige. Ovog puta je u njihovoj Žalgirio areni bolja bila milanska Olimpija i slavila rezultatom 74-70.

Poraz litvanskog tima je i mogao da se očekuje s obzirom na pozicije na tabeli jer je italijanski predstavnik pri samom vrhu, na trećoj poziciji, međutim utakmica je bila neizvesna od početka do kraja.

Prve dve četvrtine su završavane identičnim rezultatom (18-17), s tim da je domaćin bio bolji u prvoj, a gosti u drugoj.

Litvanski predstavnik je dobro krenuo i vodio sa +7, posle serije 7-0 na samom početku utakmice (9-2), međutim već krajem ove deonice Olimpija je uspela da preokrene na 17-16 trojkom Devona Hola.

U drugom kvartalu su se uloge okrenule, pa je tako prvo tim iz Milana poveo sa +8 (26-18), košem Ćaća Rodrigeza, da bi pri kraju poluvremena Žalgiris i poveo u jednom momentu slobodnim bacanjima Ulanovasa.

Posle potpuno izjednačene treće četvrtine, u kojoj je najveća prednost jednog tima bila 4 poena razlike, gosti su vodili košem prednosti sa 53-51.

U poslednjih 10 minuta slična priča, a sve je bilo rešeno tek posle koša Kajla Hajnsa na 27 sekundi do kraja, za +7. Kavano je brzo uzvratio trojkom, ali nije više bilo vremena za preokret.

Najefikasniji na utakmici bio je Malkom Dilejni sa 20 poena, na šta je dodao i po dva skoka i asistencije, dok je Kajl Hajns imao dabl-dabl učinak od 11 poena i 10 skokova, uz 2 asistencije.

U domaćem sastavu je Lukas Lekavičijus zabeležio 16 poena, 3 skoka i 5 asistencija, dok je Tajler Kavano imao 13 poena, uz 6 skokova i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos na krilima Slukasa i Papapetrua izjednačio protiv Makabija

U četvrtfinalnoj seriji Evrolige, košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi iz Tel Aviva u "OAKA" areni rezultatom 95:79 i izjednačili...

POVEZANE OBJAVE