Košarkašice Srbije počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije počinje u četvrtak kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Australiji.

Naše devojke će igrati u “Hali sportova Ranko Žeravica” gde ih očekuju mečevi sa Južnom Korejom, Australijom i Brazilom.

Srbiju će na kvalifikacionom turniru u Beogradu predstavljati 12 igračica – Ivana Raca, Saša Čađo, Sanja Mandić, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Krajišnik (kapiten), Ivana Katanić, Mina Đorđević.

Veoma smo uzbuđene što imamo priliku da igramo kvalifikacije ovde u Beogradu, pred našim navijačima i porodicama. Jedva čekamo da se suočimo sa izazovima koje nosi svaka reprezentacija sa kojom se sastajemo, jer svaka ima drugačiji stil igre. Mi smo se okupile pre nekoliko dana i radimo na pripremi za svaku od tri utakmice koje nam slede. Igraćemo pred ljudima koji će navijati za nas i koji će nam davati vetar u leđa, izjavila je Ivon Anderson.

Prvi meč naša selekcija igra u četvrtak protiv Južne Koreje od 21 sat.

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće dve najbolje plasirane reprezentacije uz Australiju, koja je već obezbedila nastup kao domaćin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otkazan sastanak upravnog odbora Partizana

Sednica Upravnog odbora FK Partizan, koja je trebalo da bude održana danas, otkazana je u poslednjem trenutku. Kako javlja Kurir,...

POVEZANE OBJAVE