Partizanova revija protiv Andore, debitovao Vukčević!

Košarkaši Partizana su ubedljivom pobedom 95:70 se revanširali Andori za poraz u prvom delu i tako ostali u trci za prva dva mesta u grupi A Evrokupa.

Crno-beli su od starta poveli i tu prednost su održavali. Prilagodili su se na brzi stil igre Andore i rotacijama u odbrani su odlično zatvarali reket. Kevin Panter je bio raspoložen za igru, a sredinom perioda je debitovao i mladi Tristan Vukčević. Sa druge strane raspoložen je bio bivši igrač Partizana Kodi Miler-Mekintajer, ali sa ubedljivih 24:16 za domaće se otišlo na prvu pauzu.

Drugi period je nastavljen u istom ritmu, ali je Partizan održavao prednost koja je iznosila i maksimalnih 12 poena. Andora je tvrdoglavo forsirala svoju igru i nije dozvoljavala veću prednost izabranika Željka Obradovića i posle prvih 20 minuta je bilo 45:35.

Treći period je odigran u brzom ritmu i sa vrlo malo prekida. Partizan je bio napadački vrlo raspoložen, a prdnjačio je Zek Ledej koji je u trnutku kada je Andora prišla na 6 poena prednosti uspeo svojim koševima da vrati dvocifrenu prednost. Jan Madar je trojkom u poslednjim sekundama stavio konačnih 69:54 što je bila najveća prednost crno-belih.

U četvrtom periodu Partizan je ubrzo podiga prednost na 20 poena, ali se i Andora brzo spustila na 10 pošto je stala u zonsku odbranu. Ipak, Lesor i Panter su nakon tehničke greške gostiju, uspeli da vrate momentum domaćinu i prednost je ponovo porasla na maksimalnih 22 poena prednosti. Do kraja meča domaći su rutinski održavali visoku prednost i predstavili svojoj publici pregršt atraktivnih poteza.

Partizan sada ima skor 9-4, dok Andora je na 6-6.

Najefikasniji kod domaćih bio je Ledej sa 20 poena, Lesor je dodao 18 dok je Panter 16.

Kod Andore Hana 17, Orteaga 16, Pauli 13.

E Evrokupu sada sledi pauza od mesec dana zbog završnog turnira Kupa kao i FIBA prozora.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Liverpul pregazio Totehnem

U poslednjem meču nedeljnog programa Premijer lige, Liverpul je na Enfildu pobedio Totenhem 4:2. Odličan nastup ekipe Jirgena Klopa je...

POVEZANE OBJAVE