ABA LIGA: Debakl Mege protiv Studentskog centra

Košarkaši Mega Mocarta ubedljivo su poraženi na gostovanju Studentskom centru u Podgorici sa 83-62, u utakmici koja je odigrana u okviru 14. kola regionalne ABA lige.

Mega je, osim početne prednosti od 2-0, i neprimetnog vođstva od 7-6, sve vreme bila u zaostatku. Podgoričani su poveli trojkom Slavkovića sa 9-7, i održavali jednocifrenu prednost sve do kraja poluvremena, koja je išla do +9.

U trećoj deonici su stekli i prvu dvocifrenu prednost od +11 (44-33), ali nisu uspeli da je dodatno uvećaju, pa se do ulaska u završni kvartal razlika kretala na granici jednocifrene i dvocifrene.

U posldenjih 10 minuta tim Vlade Jovanovića doživeo je potpuni debakl, kada su domaći stekli veoma veliku prednost – najviše zahvaljujući sriji 9-0 (73-54)- koja je išla i do 24 poena razlike pri samom kraju.

Najbolji na utakmici bio je igrač Mege Matej Rudan sa 21 poenom, 6 skokova i 2 asistencije, dok je mladi Nikola Jović zabeležio 11, uz 4 skoka i 3 asistencije.

U pobedničkom sastavu Flečer Megi je imao 17 poena, uz 3 skoka i asistenciju, dok je Kenan Kamenjaš bio na skok od dabl-dablam, sa 15 poena, 9 skokova i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJEVA KONFERENCIJA PRE DERBIJA: Ova utakmica može mnogo toga da reši, ili odloži neke stvari

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. Imali su prednost na prvom mestu tabele. Sada zaostaju sedam...

POVEZANE OBJAVE