KOŠARKAŠICE SLOMILE KOREJKE U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI: Dabl-dabl Dragane Stanković, Anderson flertovala sa tripl-dablom, Jovana Nogić potvrđuje rasan šut

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo, koji se održava u hali Ranko Žeravica, tesnom pobedom nad Južnom Korejom od 65-62.

Prvu četvrtinu su dobile Korejke košem razlike, a ključna je bila serija od 5-0 kojom su povele sa 13-8 košem Hjein Park. Ipak, sjajno je uzvratila naša mlada košarkašica Jovana Nogić, prepoznatljiva po preciznom šutu, trojkom za 11-8, a naše devojke su potpuno izjednačile na 9 sekundi do kraja ovog perioda pogotkom Mine Đorđević. Ipak, Park je postavila konačnih 15-13 u ovom delu.

Srpkinje su u drugu deonicu ušle furiozno i odmah ostvarile veliku seriju od 11-0 za prednost 24-15, a zatim stekle i prvu dvocifrenu prednost na utakmici (29-19), košem Tine Krajišnik. Ipak, Korejke su uspele da zaostatak održe pristojnim i na poluvremenu su imale manjak od 5 poena (35-5).

Treći kvartal je krenuo neizvesno, ali su ponovo naše reprezentativke uspele u završnim momentima da steknu dvocifrenu razliku (41-52), novom trojkom Jovane Nogić na minut i 17 sekundi do isteka ove četvrtine.

Ipak, kako se meč bližio kraju, prednost se neočekivano topila, pa su naše protivnice čak preokrenule rezultat (60-59) trojkom Čoi, kada se ušlo u neizvesnu završnicu, koju su srećom ipak srpske reprezentativke rešile u svoju korist košem Dragane Stanković i realizovanim slobodnim bacanjima Ivon Anderson.

Kim Dan-Bi bila je najefikasnija na utakmici sa 16 poena, 5 skokova i 3 asistencije, dok su u redovima naših poeni bili bolje raspoređeni.

Najefikasnija je bila Jovana Nogić, koja je još jednom potvrdila svoj šuterski potencijal sa 13 poena, Ivon Anderson je punila sve kolone sa 12 poena, 8 skokova i 7 asistencija, dok je Dragana Stanković upisala dabl-dabl sa po 10 poena i skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati...

POVEZANE OBJAVE