Najskuplji golman svih vremena definitivno menja klub: Bira između Italije i Španije

Kepa Arizabalaga je u leto 2018. postao najskuplji golman svih vremena. Čelsi je za njegove usluge Atletik Bilbau platio vrtoglavih 80 miliona eura.

Međutim, Kepa je branio tako da je Čelsi bio prisiljen pre godinu i po iz Rena dovesti Eduarda Mendija. Senegalac, gotovo četiri puta povoljniji od Španca, od tada je nezamjenjiv.

Gardian piše da “Čelsi čeka leto kako bi se rešio Kepe. To će napraviti čim dođe prikladna ponuda.” Dodaje još: “Kepa, koji je katastrofalno branio pod Lampardom, popravio se otkako je ekipu prošle godine preuzeo Tuhel, pa se Čelsi nada da bi ga na leto hteo dovesti neki od španskih ili italijanskih velikana.”

Inače, dok je Mendi bio na prvenstvu Afrike, Kepa je briljirao. Zahvaljujući njemu Čelsi je eliminisao Totenhem u polufinalu Liga kupa, na Svetskom klupskom prvenstvu imao je dve maestralne reakcije protiv Al-Hilala te postao ekspert za kaznene udarce.

Vodio je Čelsi do tri pobede u raspucavanjima ove sezone, a spasio ga je i u FA kupu odbranjenim penalom protiv trećeligaša Pimuta pred kraj utakmice.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE