Sasa Ilić: Nama je najbitnije da odigramo što bolje

Trener Čukaričkog Saša Ilić izneo je svoja očekivanja pred duel sa Crvenom zvezdom na startu prolećnog dela šampionata.

U prvom susretu ovih rivala rezultat je bio 2:1 za Crvenu zvezdu

-Dobro se sećam te utakmice. Iako krajnji rezultat to ne govori, Crvena zvezda nas je relativno lako savladala tada, kontrolisala je tok utakmice, sve do pred kraj, kad smo postigli pogodak. I nisam imao igračima šta da zamerim, osim na nedostatku karaktera. Mnogo je vremena prošlo od tada, odigrali smo dosta mečeva, odradio sam i prve kompletne pripreme sa timom, videćemo koliko smo svi zajedno napredovali, rekao je Ilić.

-Utakmice protiv Crvene zvezde i Partizana, naših najvećih klubova, pružaju mojim momcima priliku da pokažu karakter, odnosno da dokažu da su stvoreni za velike utakmice. Igraćemo pred velikim brojem navijača, imaćemo ogroman motiv da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu, na startu prolećnog dela šampionata”.

Trener Čukaričkog ceni Zvezdu

-Pred odlazak na pripreme u Tursku, moj stručni štab je insistirao da imamo što jače rivale u prijateljskim mečevima. I upravo su nam te utakmice bile od velike koristi, posebno onaj protiv Dinama iz Kijeva. Igrali smo vrlo dobro sa Ukrajincima, vodili sa 2:0, potom malo promešali sastav u finišu i izgubili, ali generalno sam bio zadovoljan čitavim susretom. Naravno, za ozbiljne rezultate potrebno je da igramo na tom nivou u kontinuitetu, pa i protiv Crvene zvezde. Naš rival ima izuzetno kvalitetan sastav, popunjen na svim pozicijama, sa daleko većim budžetom, pa i ambicijama od Čukaričkog. Sjajno su vođeni, moj kolega Dejan Stanković radi odličan posao, vidi se to i po rezultatima postignutim u Evropi.

 Čukarički ima svoju računicu u duelu protiv aktuelnog prvaka Srbije.

Nama je najbitnije da odigramo što bolje, a mnogo toga zavisi i od rivala. Probaćemo da igramo fudbal, da se nadmećemo, da pružimo svoj maksimum. Nadamo se da i Crvena zvezda neće imati baš svoj dan protiv nas, za uspeh u duelima protiv večitih rivala potrebna je i doza sreće. Ukoliko uspemo da povećamo bodovni saldo posle ovog gostovanja, to bi nam mnogo značilo u borbi za treće mesto, dobili bismo i dodatnu dozu samopouzdanja pred odlučujuće mečeve u Superligi.

 Utakmica se igra u subotu od 17 sati na stadionu “Rajko Mitić”

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČUVENI TRENER MAKABIJA: Pini Geršon oštro o Atamanu!

Košarkaši Makabija na korak su od plasmana na završni turnir Evrolige. Poveli su sa 2:1 protiv Panatinaikosa nakon neizvesne utakmice...

POVEZANE OBJAVE