Stanković: “Svaki meč ćemo gledati kao finale”

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je očekivanja pred nastavak sezone. Crveno-bele očekuje meč sa Čukaričkim na Marakani sutra od 17 časova.

Počinje nešto najlepše, počinje prvenstvo, koja će u najmanju ruku biti zanimljivo. Biće jako lepo proleće. Rano je da pričamo o tome da li je moguće ostvariti 16 pobeda u nizu. Biće jako teško, ali ne i nemoguće. Kao što sam rekao na našem okupljanju spremamo se za takav poduhvat. Odradili smo jedne od boljih priprema od kada sam ja ovde. Momci su maksimalno spremni i u glavi i fizički. Svaki meč ćemo gledati kao finale, jer mi nemamo šta da izgubimo, rekao je Stanković.

Kakva je trenutna situacija u timu što se tiče povreda Stanković je rekao:

– Biće spremni Kanga i Ben. Posle prekida prvenstva oni su odmah bili u trenažnom procesu. Bili su sa reprezentacijama, odigrali dobro. Vratili su se, i već 3. februara su počeli da rade. Dakle, imaju desetak dana treninga. Vidim ih u protokolu. Što se tiče ostali dugo nismo uspevali da saniramo povredu Veljka Nikolića. Posle svakog udarca bol se vraćao. Ići će na malu intervenciju u Lion. Isto tako i mali Stanić je dobio distorziju članka pre dva dana na treningu, dosta jaku, kazao je on.

Na startu  Crvena zvezda igra derbi sa Čukaričkim, ali i Partizan ima teško gostovanje u Nišu.

Mi se uzdamo u sebe. Džaba nečiji kiks, ako ti nisi pravi. Moramo da se fokusiramo na nas. Ako neki poklon dođe oberučke ćemo prihvatiti. Moramo da razmišljamo samo o nama“, jasan je Stanković.

Trener crveno-belih kaže da vjeruje da će njegov tim stići zaostatak od 5 bodova za večitim rivalom.

Pretvorili smo bodovni zaostatak u dodatni motiv. Ta situacija se prvi put događa Zvezd u poslednjih pet godina. I treba nekada da se dogodi. Time odrastaš i postaješ odgovorniji u svlačionici. Svaki da im pričam da nemamo pravo na kiks. Kao što sam već jednom izjavio, želim da se svaki navijač Crvene zvezde prepozna u ovom timu. Jeste teško, pet bodova je mnogo kod nas, ali nije nemoguće stići, zaključuje Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE