Jovanović pred Budućnost: Da ih uvedemo u naš ritam

Košarkaši Mege u nedelju 13. februara od 20 časova igraju protiv Budućnosti u Podgorici.

 Ovo će za izabranike trenera Vladimira Jovanovića biti druga utakmica u tri dana u Podgorici, pošto su prethodno u četvrtak poraženi od ekipe SC Derby.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred susret protiv Budućnosti istakao da je veoma bitno da njegova igrači izbegnu ritam protivničke ekipe i da probaju da ih uvedu u svoj:

Očekuje nas još jedna jako zahtevna utakmica protiv veoma kvalitetnog protivnika. Budućnost ima veoma respektabilan roster i za ABA ligu i za Evrokup. U oba takmičenja su jako visoko kotirani, pravljenjem ovakvog tima su istakli svoje visoke ambicije. Pored već kvalitetnog sastava u kome su u spoljašnjoj liniji Kobs, Sili i Popović koji u poslednje vreme igra jako dobro, dodali su i Perija. Tu su još i izuzetno iskusni Micov, kao i veoma dobar timski igrač Atić, dok su unutra sa Nikolićem, Ridom i Jagodić-Kuridžom. Igraju čvrsto na oba kraja terena, u svakom trenutku pokušavaju da pronađu slabosti protivnika i da valorizuju svoje prednosti, gde na svakoj poziciji imaju veoma iskusne igrače koji mogu to da urade. Mi se nalazimo u jako teškom rasporedu gde smo, između dva kola ABA lige, imali to vanredno, zaostalo kolo i gde igramo na svaka dva-tri dana. Za ovaj mladi roster je to veliko opterećenje i veoma je bitno da izbegnemo njihov ritam i pokušamo da ih uvedemo u naš, kako bi imali dobru utakmicu, izjavio je trener Mege.

Mega Mozzart trenutno ima po 8 pobeda i 10 poraza u ABA ligi dok Budućnost ima skor 13-3. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IMALI TU ČAST: Mladi košarkaši Partizana testirali, predstavljen teren pred F4 (FOTO)

Završni turnir FIBA lige šampiona počinje sutra u Beogradu. Za trofej se bore Tenerife i Peristeri, odnosno Unikaha i Mursija. Turnir...

POVEZANE OBJAVE