TO SU NAŠE ŠAMPIONKE: Košarkašice ponovo slomile Australiju!

Ženska košarkaška reprezentacija ostvarila je novu veliku pobedu, nad jednom od najjačih reprezentacija sveta Australijom! U hali Ranko Žeravica naše devojke su, u neizvesnoj utakmici na kraju potpuno slomile reprezentaciju iz Okeanije, slavivši sa 78-71.

Naše košarkašice su se tako i zvanično plasirale na Svetsko prvenstvo koje će se ove godine odigrati upravo u zemlji kengura.

U veoma uzbudljivom duelu, kakav se i očekuje od ovakve dve reprezentacije, osim Australije u pojedinim delovima drugog kvartala, nijedan tim nije imao značajniju prednost, ali su košarkašice selektorke Marine Maljković po ko zna koji put pokazale šampionski karakter i u finišu, posle slobodnih bacanja Jovane Nogić i sjajne trojke Saše Čađo, stekle osetniju prednost koju nisu ispustile.

Nije se dobro pisalo našem timu posle koša Kajle Džordž za +9 (37-28), što je bila i najveća prednost na meču, kada se prvo poluvreme bližilo kraju. Ipak, naše su se pre svega zahvaljujući motivisanoj Ivon Anderson potpuno vratile u utakmicu već do pauze.

Naredna velika prednost bila je i ključna, ovog puta na našoj strani, kada je za 70-62 poentirala, pogađajte, naša Ivon Anderson za +8.

Igrač utakmice definitivno je bila Ivon Anderson sa fascinantnih 30 poena, na šta je dodala i 6 skokova. Dvocifrene su bile i Aleksandra Crvendakić sa 12 ( 3 skoka, 4 asistencije), i Tina Krajišnik sa 11 (7 skokova, 1 asistencija).

U reprezentaciji Australije je Samanta Vitkomb zabeležila 18 poena, uz 6 asistencija, dok je Bek Alen bila blizu dabl-dabla, sa 15 poena, 8 skokova i 6 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UBEDLJIVO U MAJSTORICI: Crvena zvezda je šampion Srbije!

Odbojkaši Crvene zvezde slavili su u majstorici Superlige protiv Partizana 3:0 (25:23, 25:18, 25:18). Samo je prvi set bio neizvestan...

POVEZANE OBJAVE