UMALO NOVI PORAZ OD DOMAĆEG TIMA: Teška pobeda Partizana nad FMP-om u tesnoj završnici!

Košarkaši Partizana pobedili su FMP u Železniku sa 86-80 u veoma neizvesnoj utakmici, u okviru 20. kola ABA lige.

Crno-beli su na ovom meču bili uskraćeni neigranjem Alena Smailagića i Alekse Avramovića.

Prvo poluvreme je proteklo iznenađujuće, s obzirom na to da crno-beli ni u jednom trenutku nisu uspeli da stignu do prednosti. Sam početak obeležila je serija Pantera od 5-0, a iako su košarkaši koje predvodi Željko Obradović neutralisao to, preko mladih Trifunovića i Koprivice, tim iz Železnika je još jednom pokazao u ovom delu meča zašto je tako uspešan ove sezone.

Već u prvih 10 minuta imali su domaći i +8 (17-9), a na kraju ovog dela su, posle perioda koji je obeležilo nekoliko grešaka, vodili sa 24-18.

Iako je druga deonica počela trojkom Partizana, koju je postigao Kevin Panter, posle neuspešnog pokušaja Zagorca u istoj nameri, tim Nenada Stefanovića je ljubomorno čuvao prednost protiv učesnika Evrokupa, koji je uspeo samo da se u jednom momentu spusti na tek poen razlike (36-35). Nije to ipak vredelo protiv borbenog sastava FMP-a, koji je do velikog odmora povratio višak sa kraja prvog kvartala (46-38), trojkom Danila Tasića, koji je tako zabeležio već svoj deveti poen, i vodio sa 46-40.

Drugo poluvreme je otvoreno brutalnim prikucavanje Nabuke Izundua posle promašaja Simovića (48-40). Na drugoj strani su ubrzo takođe usledila dva atraktivna poteza, po jedan u defanzivi i ofanzivi. Oba u režiji Balše Koprivice. Prvo je sjajno izblokirao Džonsa, a zatim atraktivno zakucao na suprotnoj strani.

Danilo Tasić je svojom novom trojkom na nešto više od 6 minuta do kraja ove deonice doneo Panterima prednost od +7 (53-46), nakon oba promašena bacanja Dalasa Mura.

Posle sjajnog prodora Pantera i nove trojke Uroša Trifunovića, gosti su međutim veoma brzo došli do izjednačenja (55-55), a potom je i Amerikanac pogodio za tri i doneo i prvo vođstvo Partizana na utakmici, tek u 7. minutu treče četvrtine!

Finiš ovog dela protekao je u totalnoj neizvesnosti, a za prednost tima Željka Obradovića pred odlučujući kvartal bila je zaslužna mrtva lopta, kada je, pri razultatu 62-62, strelica bila na strani crno-belih, što je iskoristio Madar (64-62).

Nijedan od timova nije popuštao u prvom delu odlučujućeg perioda, preokrenuo je FMP ponovo preko fenomenalnog Tasića, a na drugoj strani je ljubiteljima košarke Koprivica upriličio zadovoljstvo novim atraktivnim zakucavanjem. U ovim momentima svaki koš je bio zlata vredan i igralo se veoma tvrdo, sa jasnom željom za pobedom sa obe strane.

Igralo se poen za poen i nijedan od timova nije uspevao da se dokopa prednosti veće od jednog koša. U takvom odnosu snaga se istakao Brajs Džons koji je poslužio Nenada Nerandžić za novo efektno zakucavanje u ovom duelu, za 78-78.

Prvu značajniju prednost, u ovakvoj konstelaciji snaga, doneo je sa dva prodora Dalas Mur, pa je Partizan poveo sa “velikih” 82-78. A zatim novim košem i rešio ovu, za živce tešku utakmicu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je i krajnji junak pobede Dalas Mur sa 21 poenom, dok je Kevin Panter zabeležio 17, uz 3 skoka i 4 asistencije. Sjajni su bili i mladi Trifunović sa 16 poena i Koprivica, kom je poen falio do dabl-dabl učinka, u partiji u kojoj je dominirao pod koševima, pa je sakupio 9 poena, 11 skokova i 3 asistencije.

U domaćem timu fenomenalan je bio Danilo Tasić sa 16 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije, dok je Radonjić upisao 13 poena, uz 2 skoka i asistenciju. Ipak, zasenio ih je Brajs Džons fantastičnim dabl-dablom sa 10 poena i 14 asistencija, na šta je dodao i 3 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA KATALONACA: Ernangomez već nezadovoljan! (VIDEO)

Košarkaši Barselone bore se tri kola pre kraja za prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrolige. Doigravanje u Španiji će takođe...

POVEZANE OBJAVE