ZASLUŽILE SU: Jelena i Sonja se emotivno oprostile od najdražeg dresa!

Večerašnju utakmicu između Srbije i Australije, dve reprezentacije koje su među najboljima na svetu, obeležio je emotivni oproštaj dve velike šampionke, Sonje Vasić (ex Petrović) i Jelene Bruks (ex Milovanović), od nacionalnog dresa.

Njih dve su zajedno osvojile dva Evropska prvenstva sa seniorskom reprezentacijom, 2015. i 2021, kao i bronzu u Beogradu 2019, dok su isto odličje ponele i sa Olimpijskih igara u Riju 2016. One su pritom osvajačice mnogobrojnih medalja u mlađim kategorijama, sa svojom zlatnom generacijom, a jedna od njih je i zlato sa Evropskog prvenstva za juniorke 2007, u godini u kojoj su naše tadašnje mlade nade osvojile gotovo sva prvenstva, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Sonja je rekla i definitivno zbogom svojoj najdražoj igri, nakon dugogodišnje borbe sa raznim povredama, pored kojih je ipak bila uvek u vrhu.

Svakako da je malo drugačije sada, i Jelena i dalje igra, za mene je ovo definitivno tačka. Možda i prilika da se oprostimo pred publikom koju nismo imale u Tokuju, najbitnije je meni bilo s kim smo na terenu bile tada kada smo se opraštale i to mi je bilo sve na mestu, rekla je Sonja, pa dodala da su se obe pronašle u ovom timu.

 To je ta ekipa s kojom smo se mi identifikovale i postale tim koju danas predstavljaju kao žensku reprezentaciju Srbije. Ovo je samo tačka, da se priča zaokruži, ali realno smo najlepši oproštaj imale prošlog leta, podsetila je Sonja.

Jelena je i na kraju tim izbacila u prvi plan.

Stvarno je divan osećaj biti u Srbiji, važno da su tu devojke s kojima smo provodile svako leto i sve sjajne trenutke. Hvala svima što su došli, na podrsci, osećaj zaista divan, poručila je naša kapitenka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Predsednik Zvezde se javno zahvalio Baharu

Fudbalski klub Crvena zvezda postigao je dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. Tim povodom oglasio se...

POVEZANE OBJAVE