Rafalna paljba Zvezde, Zadar srušen u Pioniru

Crvena zvezda – Zadar 91:69 (26:22, 25:15, 19:16, 21:16)

Košarkaši Crvene zvezde, rutinski su slavili protiv Zadra u 20. kolu ABA lige. Mučili su se crveno beli u prvom poluvremenu, ali su nakon toga pokazali da su šuterski raspoloženi, ubacivši čak 15 trojki. Nijednog trenutka, nisu dozvolili protivniku da razliku spusti na jednocifrenu. Trijumfom su zadržali lidersku poziciju, iako imaju zaostale mečeve zbog korona virusa.

Zadar je trojkom otvorio meč. Zvezda je potom na startu napravila seriju 7:0, sa dva dalekometna pogotka. Potom su nastavili da održavaju stečeno vođstvo od pet poena prednosti. Serijom 7:0, gosti su prišli na poen zaostatka, ali je Zvezda odbila njihov nalet. Nakon prve četvrtine, domaći imaju 4 poena prednosti.

Zadar je u drugoj četvrtini i poveo. Nakon serije 5:0, na semaforu je bilo 28:29 za goste. Crveno beli se muče sa ekipom iz Hrvatske, iako imaju odlične procente šuta. Novom serijom, crveno beli su stekli osam poena prednosti. Potom su sa tri uzastopne trojke, stekli i dvocifrenu prednost. Koševima Dejana Davidovca, Zvezda ima +14 nakon prvog dela.

Pomenuti igrač je najefikasniji sa 8 poena, a prate ga Ognjen Dobrić i Nejt Volters sa poenom manje. Antonio Đordano predvodi Zadrane sa 10 poena, a 7 je dodao Pavle Marčinković.

U trećoj četvrtini, Zvezda je značajno ubrzala. Serijom 13:0, stigli su do maksimalnih +26. Gosti su odgovorili sa 9:0, i bar malo ublažili veliko vođstvo crveno belih. Na početku poslednjeg perioda, Krka je krenula na sve ili ništa i bolje su počeli. Pokušavaju razliku da spuste na jednocifrenu. Sa dve trojke Marka Simonovića, Zvezda se ponovo udaljila na bezbednu rezultatsku distancu.

Zvezda je u laganom ritmu privela utakmicu kraju, nakon što su odbijeni svi napadi rivala.

Najefikasniji u redovima crveno belih bio je perfektni Ognjen Dobrić sa 23 poena, koji nije promašio niti jedan šut, uz čak pet trojki. Sa 14 koševa, pratio ga je Marko Simonović.

Ekipu Zadra, predvodio je Antonio Đordano sa 16 poena, a Dominik Mavra je imao 13 koševa.

Zvezdu sada očekuje duel protiv Radničkog iz Kragujevca u četvrtfinalu kupa “Radivoj Korać”.

Taj meč je na programu u četvrtak od 18 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE