MALJKOVIĆ POSLE PLASMANA: Imam napisan detaljan plan za leto

Sa tri trijumfa, košarkašice Srbije su se plasirale na Svetsko prvenstvo u Australiji.

Na domaćem terenu, pobeđeni su Južna Koreja, Australija, i Brazil.

Uz domaćina i Srbiju, još su i Korejke obezbedile plasman iz te grupe.

Ceo tok takmičenja, i pripreme za SP, komentarisala je Marina Maljković, trener naših devojaka.

Ispred nas je jedno specifično leto. Imam silne neke ideje… Prvi put ćemo imati priliku da radimo četiri meseca, od juna do septembra. Iskreno sam baš željna toga, imaćemo vremena da postavimo stvari na svoje mesto. Pitajte ih šta sam im rekla posle utakmice sa Australijom. Čestitala sam im početak paklenog rada, pa ko preživi pričaće. Tako nešto, da ne citiram sada sebe, ali bilo je mnogo smeha… Ceo dan sam pisala treninge sa saradnicima, već sam se pripremala za to sledeće okupljanje. Imam napisan detaljan plan za leto i predaću ga Košarkaškom savezu. Mislim da će biti neke baš dobre ideje. – rekla je ona.

Nije puno govorila o planu za takmičenje u Sidneju:

Pokušaćemo nešto novo, što će timu mnogo značiti. Videćete već. Samo da se mi malo dogovorimo, dajte nam nekoliko dana. Zapravo samo da se izvuče grupa, da ne bih rekla nešto pogrešno. U svakom slučaju ima zanimljivih stvari. Bićemo i u Srbiji, odlazićemo na nekoliko mesta koja su nama značajna, a ovom mladom timu će biti i te kako bitna.

Na kraju, govorila je o mogućnosti osvajanja svetskog odličja:

Teško, veoma teško, ali više ćemo znati na kraju juna, na primer. Tada ću ih bolje poznavati karakterno, pa ćemo moći da pričamo na ovu temu. Značiće nam leto, da se svi planovi ostvare. Organizovaćemo i turnire, utakmice, pripreme i u našoj zemlji i u inostranstvu. Nije realno da sada kažem da ćemo osvojiti medalju. Apsolutno nije realno. Mnogo smo daleko od toga, ali na tom putu procesa formiranja igrača, posebno što ima mnogo vremena, nikad se ne zna šta nosi dan, a šta noć.

Svetsko prvenstvo će se igrati od 22. Septembra, do 1. Oktobra u Sidneju.

Žreb će biti obavljen 3. Marta.

Foto: FIBA

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANAC IH VODI KA TITULI: Poznata sudbina Alonsa u Leverkuzenu!

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena nikad su bliže prvoj ikad tituli u Bundesligi. U igri su i za trofej u Ligi...

POVEZANE OBJAVE