EMBAPE ŠOKIRAO REAL: Mesi promašio penal, petarda Sitija (VIDEO)

Pari Sen Žermen savladao je Real Madrid na Parku prinčeva golom Kilijana Embapea u 94. minutu, nakon što je španski klub prethodno odolevao čitavu utakmicu, uz odbranjeni penal od strane Tiba Kurtoe Lionelu Mesiju.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Kilijan Embape, kada je posle odličnog prijema u šesnaestercu uputio udarac, ali je Kurtoa uspeo da odbrani.

Gol je mogao da postigne i Nuno Mendeš u 23. minutu, kada je pokušao iz velike udaljenosti, ali je još jednom na visini zadatka bio Belgijanac na golu Reala.

Kazemiro je u 37. minutu zaradio žuti karton, zbog kog neće biti u mogućnosti da pomogne svojim saigračima u drugoj utakmici ovog dvomeča.

Isti igrač je u nadoknadi prvog poluvremena glavom imao solidan pokušaj, ali je završio pored gola.

Embape umalo nije u 50. minutu postigao gol protiv, kako se sve više spekuliše, svog budućeg tima, kada nije mnogo čekao čim je lopta dospela do njega u šesnaestercu i na malom prostoru pronašao način da uputi opasan udarac, međutim ponovo je svoj tim spasao Kurtoa.

A neprolazan bedem za domaće golman Reala bio je i prilikom penala, jer je u 61. minutu odbranio isti osvajaču Zlatne lopte Lionelu Mesiju. Prethodno je Embape izborio faul tako što je lukavo sklonio loptu ispred Karvahala.

Od 73. minuta na terenu se našao i Nejmar, koji je zamenio Anhela Di Mariju.

Mesi je imao solidan pokušaj iz slobodnog udarca tri minuta kasnije, kada je uspeo da zaobiđe živi zid, ali je ipak lopta završila pored gola.

Ubrzo potom Embape je izbacio Tonija Krosa i pronašao prostor za šut, koji je završio tik pored desne stative. Međutim, to je nadoknadio u 94. minutu kada je doneo pobedu u poslednjim momentima utakmice, posle solo prodora. Francuz je očigledno bio veoma motivisan protiv kluba za koji se govori da je praktično njegov član od leta.

Real ipak nije uspeo da odoli i francuski tim je sasvim zasluženo slavio.

Sporting je u Lisabonu bio bez šansi protiv Mančester Sitija i poražen je ubedljivo sa 5-0. Sve je bilo rešeno već posle 45 minuta, kada je postignuto čak 4 gola.

Siti je nagovestio u kom će smeru ići ovaj duel već u 7. minutu kada je, nakon odbrane golmana Adana, lopta došla do De Brujnea, koji je dalje poslužio Mareza, kome nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu, za prednost od 1-0.

Deset minuta kasnije već je bilo 2-0. Nakon intervencije domaćih fudbalera prilikom kornera, lopta se odbila do Bernarda Silve koji ju je dočekao na volej i prelepim šutem postigao svoj prvi gol na ovoj utakmici.

Nakon akcije po desnoj strani Marez je pronašao prostora za dodavanje na peterac, gde su odbrambeni fudbaleri portugalskog tima nespretno odreagovali, pa se lopte dokopao Fil Foden i povisio na 3-0.

Mančesterski tim je i dalje bio gladan golova, pa je Bernardo Silva u završnici prvog dela igre postigao svoj drugi gol za 4-0.

Petarda je pukla u 58. minutu, kada se Rahim Sterling na oko 18 metara od gola lepo namestio i skinuo paučinu sa desnih rašlji gola Sportinga.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda iz Vojvodine dovodi sina čuvenog reprezentativca Srbije?!

Mladi fudbaler Lazar Jovanović mogao bi da napusti Vojvodinu i pređe u redove Crvene zvezde, navodi "Sport Klub". Navodno su...

POVEZANE OBJAVE