Održan žreb za EP mlađih selekcija: Evo ko su protivnici Srbije

FIBA je danas održala žreb za Evropska prvenstva svih mlađih i ženskih i muških kategorija. U A divizjama će se boriti mlada ženska selekcija, kao i kadeti i junioru u muškoj.

Ženska reprezentacija Srbije (U20) igraće na kontinentalnoj smotri selekcija A divizije u mađarskom Šopronu od 8. do 16. jula. Naše devojke će se u D grupi boriti sa vršnjakinjama iz Rusije, Letonije i Irske.

Kadetkinje (U16) će se takmičiti na Evropskom prvenstvu B divizije u Sarajevu od 18. do 27. avgusta u A grupi sa Holandijom, Irskom, BiH i Severnom Makedonijom.

Juniorke (U18) igraju na Evropskom prvenstvu B divizije u austrijskim gradovima Obervart i Gusing od 5. do 14. avgusta, a igraju u u Grupi D sa Irskom, Rumunijom, Austrijom i Danskom.

Što se tiče muških selekcija, (U20) reprezentacija učestvuje na kontinentalnoj smotri B divizije u gruzijskom Tbilisiju od 15. do 24. jula. Igra u D grupi sa Finskom, Albanijom, Slovačkom i Švajcarskom.

Kadeti (U16) će se u Skoplju od 12. do 20. avgusta boriti na Evropskom šampionatu A divizije u B grupi sa Slovenijom, Hrvatskom i Danskom.

Juniori (U18) takođe igraju EP A divizije i to u turskoj Konji od 30. jula do 7. avgusta. Oni su u Grupi C sa Grčkom, Slovenijom i Češkom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PORAZ CRNO-BELIH: Četvrtina kojom je Olimpijakos slomio Partizan (VIDEO)

Košarkaši Partizana zakomplikovali su dodatno plasman u plej-in Evrolige nakon poraza od Olimpijakosa. Propustili su priliku da budu u zoni...

POVEZANE OBJAVE