Jovanović: Kup nam ne dolazi u najboljem trenutku!

Košarkaši Mega Mocarta u četvrtak od 21 čas započinju takmičenje na ovogodišnjem „Triglav Osiguranje Kupu Radivoj Korać“ u Nišu gde će u četvrtfinalu igrati protiv ekipe Zlatibora.

Ukoliko Mega zabeleži pobedu protiv Zlatibora, u polufinalu u subotu 19. februara od 17 časova će igrati protiv boljeg iz duela Crvena zvezda- Radnički.

Trener Mega Mocarta Vladimir Jovanović je pred početak takmičenja istakao da je kup specifično takmičenje i da njegova ekipa mora da odigra utakmicu na najvišem mogućem energetskom nivou:

Veoma sam zadovoljan i srećan što se kup vratio u Niš koji je jako dobar organizator. Što se tiče samo kupa, to je najmasovnije takmičenje, ali za osam ekipa koja se pojave tamo, pored toga što je lepo, jako je i zahtevno. Moram da kažem da nam kup ne dolazi u najboljem trenutku, pre svega zato što smo izašli iz mini serije regularnih i zaostalih utakmica ABA liga kada smo za sedam dana odigrali tri utakmice. To je bio prevelik napor i posle dva dana spremanja u Beogradu za kup, u Nišu igramo utakmicu u četvrtfinala. Bez obzira na to, pokušaćemo što bolje da se spremimo. Kup je specifično takmičenje gde ne postoji pravo na grešku, gde sve ekipe dolaze jako motivisane i sve vide svoju šansu. Izuzetno poštujem tim Zlatibora, kao što sam već napomenuo, opština Čajetina dosta ulaže poslednjih nekoliko godina u košarku i to se vidi i po pruženim zapaženim rezultatima u KLS-u, rekao je Jovanović i dodao:

Ekipa je sastavljena od iskusnih srpskih igrača, koji su prethodno igrali ABA ligu i u inostranstvu. Bez obzira na protivnika koji zaslužuje svaki respekt, takmičenje koje je jako specifično i ne dozvoljava pravo na grešku, kao i trenutak u kome se nalazimo, sve to zahteva od nas maksimalnu koncentraciju i spremnost da se ta utakmica odigra na najvišem mogućem energetskom nivou.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OBOREN REKORD EVROLIGE: Olimpijakos demolirao Barselonu i izborio majstoricu, srpski centri odlični! (VIDEO)

Košarkaši Olimpijakosa izborili su majstoricu u četvrtfinalu Evrolige, pobedom u četvrtoj utakmici nad Barselonom u Pireju sa 92-58! Grčki tim...

POVEZANE OBJAVE