LŠ: Salzburgu izmakla senzacionalna pobeda, Inter kažnjen za propuštene šanse (VIDEO)

U večerašnjim utakmicama osmine finala Lige šampiona značajnu pobedu ostvario je Liverpul, koji sa Đuzepe Meace nosi dva gola prednosti pred revanš, dok je Salzburg u poslednjim momentima ispustio pobedu nad Bajernom, pa je meč završen nerešenim rezultatom.

Inter je imao mnogo više šansi večeras na svojoj Đuzepe Meaci, ali je ipak doživeo poraz od Liverpula od 2-0.

U 16. minutu Čalhanoglu je, posle dodavanja Perišića, odlično primio loptu u šesnaestercu i iz teškog ugla lepo ciljao, ali je lopta pogodila prečku.

U 36. minutu je moglo da bude opasno da je lopta koju je uputio Damfris sa desne strane dospela do Džeka koji je bio sam pred golom, ali je Konate sjajno presekao loptu.

Posle udarca iz ugla Čalhanoglua u 41. minutu, Škrinjar je dobro naskočio, ali je njegov pokušaj glavom završio pored leve stative.

Lautaro nije uspeo na vreme da stigne do lopte nakon što ga je Perišić primetio i pokušao da ga uposli u 54. minutu.

Liverpul je mogao da povede u 64. minutu, kada se Luis Dijaz sjajno otvorio u šesnaestercu, ali je njegov pokušaj pravovremeno izblokirao Milan Škrinjar.

U 74. minutu je Čalhanoglu oprobao šut, kada je izborio korner, posle kog ni Damfrisom solidan pokušaj glavom ipak nije išao u okvir gola.

Po starom nepisanom pravilu, Liverpul je kaznio domaćina za nerealizovane šanse, kada se Firmino odlično snašao prilikom kornera, iskoristio nepažnju svojih čuvara i zatresao mrežu glavom za prednost gostiju od 1-0.

Perišić je u 82. minutu, posle odlične reakcije Tijaga Alkantare u odbrani, uspeo da dođe do odbijene lopte i uputi je iz punog trka snažno ka golu, ali je otišla previsoko.

Ubrzo potom, navijači Intera doživeli su potpuno razočaranje, kada je Salah povisio na 2-0, pošto je došao do lopte prilikom gužve u šesnaestercu i praktično rešio ovu utakmicu i doneo veliku zalihu svom timu pred revanš na Enfildu.

Salzburg je bio blizu da napravi veliko iznenađenje na svom stadionu i odnese pobedu nad Bajernom, ali se isprečio Kingsli Koman kada je već isticao regularni deo utakmice, pa je rezultat na kraju bio 1-1.

Vođstvo austrijskom timu na poluvremenu doneo je Adamu u 21. minutu, kada je iskoristio dodavanje Aronsona i sa oko petnaest metara lepo naciljao i pogodio malu mrežu.

Mogao je Adejemi i da udvostruči prednost u 81. minutu, kada se posle odlične lopte našao sam pred golmanom, međutim Sven Ulrih je bio na visini zadatka.

Kingsli Koman je u 90. minutu doneo izjednačenje, kada mu je pri slobodnom udarcu Miler glavom prebacio loptu i tako mu stvorio izglednu šansu, koju nije propustio.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE