Novak za RTS pričao o odlasku u Australiju, za koga je navijao u finalu

Od situacije sa deportacijom iz Australije, najbolji teniser sveta Novak Đoković se prvi put obratio medijima u Srbiji.

On je u intervjuu za RTS govorio o mnogim stvarima iz Australije, kao i o situaciji u svetu tenisa danas.

Ispričao je Đoković kako nije koristio nikakve privilegije kako bi ušao u Australiju.

U situaciji kada je svetska pandemija pravila su ista za sve, ta pravila sam pratio. Nisam iskoristio privilegovan status kao najboljeg tenisera na svetu, kao najuspešnijeg igrača na Australijan openu.

Intervju za “Ekip” je korišćen kao dokaz da je Đoković na snimanje došao zaražen koronavirusom.

Priznao sam da je to bila greška. Ta nagrada mi je bila veoma značajna, pre određenog vremena smo odlučili da će taj dan biti intervju. Saznao sam za taj test dan pre ili tog popodneva. Razmišljao sam šta da radim, bio sam sa maskom sve vreme osim kada smo se slikali. Bio sam udaljen nekoliko metara od njih. On je posle potvrdio da sam nosio masku sve vreme, da je greška i da sam se postavio sebično priznajem. Svi pravimo greške, ali ne očekujem da će mi svi oprostiti. Shvatam da ima mnogo ljudi koji će me osuđivati

Đoković je pojasnio i kako je odlučio da se testira na koronavirus.

Prisustvovao sam raznim javnim događajem zbog vesti oko košarkaša Barselone sam iz predostiržnosti odradio PCR test, iako sam bio asimptomatičan. Odradio sam antigenski test koji je bio negativan, pa sam odlučio da uručim nagrade deci dok sam čekao rezultat PCR testa. Rezultat sam dobio sat vremena posle tog događaja, taj negativni antigenski test tog jutra mi je dao dovoljnu jasnoću situacije da mogu da prisustvujem događaju. Obično se rezultat čeka 24 sata, odradio sam mnogo testova svuda po svetu. Gotovo svaki dan i jedan i drugi. Neki pokazuju da su pozitivan ili nisi. Hteo sam da uradim dupli test kako bih potvrdio da je sve validno.

Pojasnio je i kakav odnos ima sa Danilom Medvedevim.

Imamo izvanredan odnos, pun poštovanja i podrške. Jako ceni što sam mu pomogao kao junioru, njegov trener je iz Kana. Dok se probijao trenirao sam sa njim, davao sam mu savete, sugestije, odgovarao na pitanja koja bi mogla da mu pomognu u karijeri. Kada smo igrali Dejvis kup u Nišu ponudio sam mu da budemo u avionu. Imamo sjajan odnos iako smo postali veliki rivali, u poslednjih 12 meseci smo imali nekoliko izvanrednih duela. On mi je poslao poruku 45 minuta posle finala. Ne bih ušao u sadržaj poruke, ipak je to privatno. Bila je to podrška. Podržao sam i ja njega i on mene, čestitao sam mu na izvanrednom turniru. Dopada mi se što je autentičan, svoj, što se ne ustrčava da kaže šta misli. Kaže i ono što se ljudima neće dopasti, nije uvek politički korektan. Poistovećujem se sa njim, i ja sam sam takav. Uvek uzdižem onog ko je mene pobedio, ne uzimam ništa od zasluge protivnika koji me je pobedio. Uvek imam svoj stav i verbalizujem svoje namere i ciljeve.

Da li je gledao finale?

Nije mi bilo lako, zato što sam želeo da sam budem u finalu. Međutim, morao sam, zbog okolnosti, da pratim finale u kući, iako nisam želeo. I inače, kada ispadnem sa nekog turnira ili na nekom turniru prosto ne učestvujem, nemam naviku da svakodnevno pratim mečeve. Pogotovo u ovoj situaciji koja je bila malo drugačija od bilo čega što sam doživeo u prošlosti. Ali s obzirom da su mi sin i supruga zdušno navijali, svako za drugog igrača na tom meču, ja sam prosto morao da gledam sa njima. Nisam sve vreme gledao pošto je meč bio dug, imali smo razne stvari koje smo tog nedeljnog prepodneva radili, ali mi je bilo vrlo interesantno da posmatram njih dvoje koji su navijali. Ja sam bio neutralan jer, na neki način, ko god da je pobedio ja sam izgubio, je li tako? Ali, u meni je preovladavala želja da ja budem na terenu, i prosto sam hteo da se nekako distanciram od prevelike emotivne umešanosti u čitav meč. Ali, za razliku od mene, supruga i sin su ipak zauzeli svoje navijačke pozicije i onda mi je bilo interesantno posmatrati ih ovako, sa strane, rekao je Novak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dešan objavio spisak za EURO

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan objavio je spisak od 25 igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u...

POVEZANE OBJAVE