Radnički pregažen, Zvezda rutinski do polufinala

Crvena zvezda – Radnički Kragujevac 103:59 (28:13, 29:11, 24:22, 22:13)

Košarkaši Crvene zvezde, prvi su polufinalisti Kupa Radivoja Koraća. Ubedljivom igrom na krilima Stefana Markovića i Nikole Ivanovića, savladali su Radnički iz Kragujevca. Od starta su nametnuli ritam, i ni u jednom trenutku meča nisu dozvolili rivalu da povede.

Crveno beli su trojkom Stefana Markovića otvorili meč. Zatim su napravili seriju i stekli već sedam poena prednosti 10:3, sa upravo njegovim koševima. Preostala dva za sada, postigao je Ostin Holins. Crveno beli održavaju prednost na krilima raspoloženog pleja. Ubrzo je Zvezdina prednost postala i dvocifrena, kada je Eron Vajt pogodio za maksimalnih +13.

Zvezda je vrlo dobro napadački ušla u utakmicu, sa već pogođenih pet trojki za jednu četvrtinu. Takođe, imaju visoke procente šuta sa penala i za dva poena. Tim iz Beograda, predvodi fenomenalni Stefan Marković, koji je već stekao dvocifreni košgeterski učinak.

Nikola Ivanović i Stefan Lazarević, doveli su Zvezdu na maksimalnih +19 na početku drugog perioda. Kasnije je to samo nastavilo da raste. Radnički je do sada, pogodio samo tri šuta za dva, i ubacio dve trojke. Zvedina šuterska rapsodija prenela se i u drugu četvrtinu, kada su stekli i 33 poena viška. Sa tom prednošću, otišli su na odmor.

Stefan Marković sa 13 i Nikola Ivanović sa 11 poena, predvode Crvenu zvezdu. U timu Radničkog, najefikasniji je Raško Katić sa 11 poena, a prati ga Nikola Veljović sa 7 poena.

Na početku treće četvrtine, Branko Lazić je uposlio Erona Vajta, koji je zakucao za 59:24 i maksimalnih +35. Zvezda ni sada ne spušta nogu sa gasa. Nadskočili su ekipu iz Kragujevca uz još bolje procente šuta. Za tri četvrtine, imali su samo sedam izgubljenih lopti i promašili samo jedno slobodno bacanje. Prednost je konstantno rasla. Blizu su i da pređu 40 poena prednosti, što su i učinili.

Poslednja četvrtina, počela je izjednačeno, pošto je pobednik odavno poznat. Zato je i bila manje efikasna u odnosu na preostala tri perioda. I tu su crveno beli bili ubedljiviji, ubacivši na kraju meča preko sto poena svom rivalu.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Nikola Ivanović sa 18 i Stefan Marković sa 16 poena.

Tim iz Kragujevca, predvodio je Raško Katić sa 17 koševa. Marko Đerasimović, imao je 15 poena.

U polufinalu, Crvena zvezda će igrati sa pobednikom večerašnjeg meča između ekipa Mega Mozzart i Zlatibora.

Taj polufinalni duel, igraće se u subotu od 17 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdan Terzić čestitao šampionima: Najbolji kad je najteže!

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije posle 8 godina pošto su u majstorici finala plej-ofa savladali Partizan...

POVEZANE OBJAVE