Partizanovih plus 53 za polufinale Kupa!

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufunale Kupa Radivoja Koraća nakon što su ubedljivim rezultatom 101:48 savladali Borac iz Zemuna.

Na samom startu utakmice Partizan je poveo trojkom Vukčevića, međutim Borac je uzvratio istom merom preko Balmazovića. Odlično se držala ekipa Borca u uvodnim trenucima meča, imali su prednost postigavši dve uzastopne trojke, međutim crno-beli su se ubrzo približili, zatim poveli i održavali prednost.

Trojkama Sinoveca, a zatim i Mura Partizan se odvojio na 33:21. U nastavku košarkaši iz Zemuna su mnogo grešili što su crno-beli iskoristili pa su tako lakim poenima Avramovića uvećali razliku, a na poluvremenu je rezultat bio 47:30.

Drugo poluvreme počelo je poenima Kuruca koji je povećao razliku crno-belih, Partizan je pojačao odbranu što je navelo igrače Borca da greše u napadu.

Nakon slobodnih bacanja Trufunovića Partizan je stigao do velikih 30 poena prednosti, 62:32. Nije se Borac predavao, upisali su 6 uzastopnih poena, ali Smailagić je prošao kroz čitavu odbranu protivnika, postigao dva poena i dobio slobodno bacanje za vođstvo od 34 poena razlike.

U nastavku utakmice, ništa novo, Partizan je dominirao, “lomili” su obruč igrači crno-belih, a trener Matić je bio primoran da zove tajm-aut.

Najefikasniji je bio Tristan Vukčević sa 16 poena, 14 je imao Dangubić, 12 Smailagić, 11 Trifunović, a 10 Avramović.

U ekipi Borca 15 poena je imao Balmazović, 14 Branković, a 8 Sinovec.

Dangubić je sjajno zakucao pred sam kraj meča i potvrdio dominaciju crno-belih koji će se u polfinalu sastati sa ekipom FMP-a.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Šokantan poraz Cicipasa u Madridu

Stefanos Cicipas je završio učešće na turniru u Madridu. On je poražen u drugom kolu od Brazilca Ćijaga...

POVEZANE OBJAVE