Stefanović: Najveća pobeda u dosadašnjem delu sezone

Košarkaši FMP-a plasirali su u polufinale Kupa Radivoja Koraća nakon što su ubedljivo savladali Borac iz Čačka rezultatom 88:77.

Trener tima iz Železnika Nenad Stefanović je nakon meča otkrio da je zadovoljan prikazanom utakmicom, ali da se njegova ekipa pre meča suočila sa brojnim problemima.

Moram da čestitam mojim igračima. Situacija u kojoj smo mi u poslednjih nekoliko dana je katastrofalna. Mi smo na dan puta imali sedam i po zdravih igrača na treningu. Nismo znali u kom sastavu idemo. Radonjić je dobio temperaturu, korona, jeste-nije, ne znamo šta je… Puno povređenih, dvojica su juče primala infuziju da bi mogla da igraju. Ovo nam je možda i najveća pobeda u dosadašnjem delu sezone. Ponosan sam na moje momke. Prošli vikend smo imali tešku utakmicu, u dužoj smo seriji poraza, ponosan sam na to kako smo odigrali. Voleo bih da se stavi fokus i na neke druge igrače, nama ne trebaju samo NBA prospekti. Mi ovde imamo Manojlovića, Šaranovića koji su 2002. i 2003. godište. Obojica su prvu godinu u ABA ligi. Vujičić je igrao sa “jednom” nogom… Pokazuju da mogu da igraju, treba strpljenja, ali voleo bih da se obrati pažnja njih i da se o njima piše. Probaćemo da se odmorimo, da vidimo kakvo je zdravstveno stanje. Jako je teška situacija, pokušaćemo da se borimo i ako bude kao danas, ja ću biti zadovoljan, rekao je Stefanović.

FMP polufinalnu utakmicu igra protiv pobednika duela Partizan-Borac Zemun. Veliki favorit u ovom meču je svakako ekipa crno-belih.

Igrali smo dva puta sa njima. Dobro se poznajemo, znamo ko su i šta su. Biće puna hala njihovih navijača. Nešto da spremimo za 24 sata – teško. Ima nekih dobrih i loših stvari u tome, mi ćemo probati koliko možemo da minimum nekih njihovih mana iskoristimo. Ako bude nivo borbenosti kao u Železniku, mislim da će to biti sve kako treba, zaključio je Stefanović.

Košarkaš FMP-a Nikola Manojlović istakao je da se nada da će njegov tim uspeti da se revanšira Partizanu za prethodni poraz u ABA ligi.

Želeo bih da čestitam ekipi Borca na fer i korektnoj igri. Došlo je do pada u poslednja tri minuta u poslednjoj četvrtini, donosili smo neke glupe odluke u tim momentima i dozvolili smo timu Borca da se vrati. Od početka smo ušli moitivisano, posle serije loših igara u poslednjih par kola, igrali smo bez kapitena i neki igrači su to iskoristili… Čekamo meč Partizan ili Borac, nadamo se da će biti Partizan da bismo mogli da im se revanširamo za poraz od pre par dana, istakao je Manojlović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE