BRANE KRUNU: Zvezda prvi finalista Kupa Koraća

Crvena zvezda – Mega Mozzart 72:53 (15:21, 24:12, 17:14, 16:6)

Košarkaši Crvene zvezde, prvi su finalisti Kupa Radivoja Koraća. U zanimljivoj utakmici, ubedljivo su slavili protiv Mege, iako na početku nije tako izgledalo. Oni će imati priliku da brane trofej osvojen prošle godine.

Mega je bolje otvorila utakmicu, Matković je iza sebe ostavio Kuzmića i postigao poene, da bi kasnije Simanić pogodio uz faul i uvećao prednost Mege na 6:0. Trener crveno-belih Dejan Radonjić bio je primoran da traži prvi tajm-aut na utakmici.

Nakon toga Zvezda se potpuno vratila u igru, a zahvaljujući Kaliniću crveno-beli su poveli.

Sredinom prve deonice , Laziću je dosuđena nesportski faul, a Mega je iskoristila nervozu crveno-belih i stigla do dvocifrene prednosti 21:11. Do kraja prve deonice tim Dejana Radonjića uspeo je da smanji razliku u posledenjim sekundama poenima Ivanovića pa je tako prvi period igre završen rezultatom 21:15.

U drugoj deonici usledio je povratak Zvezde, nesportska za Megu,  Davidovac je pogodio oba bacanja, da bi Dobrić pogodio za tri poena za potpuni povratak Zvezde.U nastavku je usledila rezultatska klackalica, a potom Crveno-beli su uspeli da se rezultatski odmaknu, najpre trojkom Kalinića, a potom i Voltersa.Do kraja prvog poluvremena, Mega je napravila faul u napadu, Mitrović je bio precizan sa linije penala pa je tako Zvezda na poluvreme otišla sa prednošću od 39:33.

Treća deonica počela je u znaku Zvezde, peta trojka crveno-belih, ovaj put pogodio je Davidovac, ali to nije sve ubrzo je u istoj režiji pogodio i Kalinić pa su crveno-beli vrlo brzo došli do dvocifrene prednosti 47:35.

Zvezda je održavala predenost, pa je rezultat na kraju treće deonice bio 56:47.

Crveno beli su potom i uvećali vođstvo na početku poslednjeg perioda. Njega su kasnije nastavili da održavaju. Košem Nikole Ivanovića, Zvezda je stekla maksimalnih +19. To je ujedno bio i konačan rezultat meča.

Zvezdu je sa 15 poena predvodio Nikola Kalinić, a po 12 koševa imali su Nejt Volters i Nikola Ivanović.

Jedini dvocifreni u Megi, bio je Karlo Matković sa 15 poena.

Drugi finalista kupa, biće poznat večeras, kada od 21 čas, svoj duel budu odigrali Partizan i FMP.

Finale je na programu sutra u isto vreme.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE