Jovanović pred Zvezdu: Moramo da odgovorimo na njihovu čvrstinu

Košarkaši Mege u subotu od 17 časova nastavljaju takmičenje na ovogodišnjem „Triglav Osiguranje Kupu Radivoj Korać“ u Nišu gde će se u polufinalu sastati sa Crvenom zvezdom. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala iz Novog Sada u kojem su crveno-beli bili uspešniji i došli do trofeja.

Mega je u četvrtak bila ubedljiva u četvrtfinalu protiv Zlatibora sa 84:57, a pred polufinalni duel trener Vladimir Jovanović je istakao da njegova ekipa mora da mečira čvrstinu i kontakt Crvene zvezde.

Sa Crvenom zvezdom smo već odigrali dve utakmice u ABA ligi, od kojih je druga bila pre nepune dve nedelje. Već sam napomenuo da se radi o veoma kvalitetnom sastavu kome jezgro tima čine jako kvalitetni srpski igrači, od kojih je većina bila ili će biti u reprezentaciji. Tim je dosta odbrambeno orijentisan, igra jako čvrstu odbranu na njihovom delu terena i preko toga traži svoj ritam za utakmicu. Obzirom na našu mladost i neiskustvo, ukoliko hoćemo da igramo utakmicu protiv Crvene zvezde, najvažnije je da mečiramo čvrstinu i kontakt koji su preko potrebni da bi se igrala utakmica sa njima, izjavio je Jovanović.

Mega je četiri puta igrala u finalu Kupa Radivoj Korać uz osvojen trofej 2016. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE