Nisu imali snage, Avramović u drami srušio FMP za finale

Partizan – FMP 92:89 (21:24, 31:19, 21:17, 19:29)

Košarkaši Partizana, drugi su finalisti Kupa Radivoja koraća. Crno beli su u niškom „Čairu“, bez problema pobedili FMP u meču polufinala. Tim iz Železnika, uspeo je da se u finišu potpuno vrati, ali nisu imali snage za preokret.

FMP je poenima Tasića otvorio duel. Odmah potom, Trifunović je odgovorio trojkom. Na početku, nijedna ekipa nije uspela da se odlepi. FMP uspeva dobro da parira favorizovanom rivalu. Crno beli igraju agresivnije, i već su izašli iz bonusa. Imao je tim iz Železnika prednost, koja je ubrzo prešla na stranu Partizana, i nastavlja se u neizvesnom ritmu. Ekipe se neprestano smenjuju u vođstvu. FMP je ipak sa prednošću završio prvu četvrtinu.

Na startu druge, stekli su osetnijih +5 nakon koša Stepanovića. Sa pet poena u nizu, Dalas Mur je doneo novo izjednačenje. Potom se nastavilo u vrlo efikasnom ritmu. Oba tima, imaju dobre procente šuta, a FMP je nadskočio ekipu crno belih. Serijom 8:0, uspeli su da se odlepe na 48:39. Od tada održavaju stečeno vođstvo. Sa +9 (52:43), Partizan je otišao na pauzu, ubacivši čak 31 poen u drugom delu igre.

Crno bele predvode Kevin Panter sa 17, i Dalas Mur sa 12 poena. Jedini dvocifreni u timu FMP-a je Brajs Džons sa 11 koševa.

Zek Lidej je svojim poenima otvorio drugo poluvreme. Partizan je energičnije krenuo, i stekao dvocifrenu razliku koju održava. Nakon koša Matijasa Lesora, stekli su maksimalnih +14. Tada je tajm autom reagovao trener tima iz Železnika Nenad Stefanović. Ni to mu nije pomoglo, jer je Lidej pogodio oba slobodna bacanja. FMP pokušava da spusti razliku, ali njihovi naleti uvek bivaju odbijeni. Ova četvrtina, za sada je manje efikasna od prethodne dve, na ulasku u poslednja dva minuta. Treća četvrtina, završena je trojkom Nemanje Dangubića, na asistenciju Kevina Pantera. Partizan u poslednji period ulazi sa +13.

Sa pet poena Brajsa Džonsa, FMP je na startu četvrte deonice smanjio razliku na osam poena zaostatka. Željko Obradović je morao da reaguje tajm autom. Posle je Džons još više smanjio prednost. Ipak, pogoci Balše Koprivice i Dalasa Mura, vratili su crno belima komfornije vođstvo od +10. Serija Pantera sa početka poslednjeg perioda je bila kratkog daha. Tasić je trojkom ponovo uneo dozu neizvesnosti, ali je nalet odbio Lidej, koševima sa linije za slobodna bacanja. Sada se rezultat klacka na ivici dvocifrene prednosti za crno bele. Kevin Panter je trojkom odveo Partizan na +11, pred poslednja dva minuta meča.

Međutim, FMP se pri kraju potpuno vratio u meč, i na osam sekundi do kraja, imao je samo dva poena zaostatka. Ipak, Aleksa Avramović je sa slobodnih bacanja obezbedio plasman crno belih u finale.

Centralna figura u timu Partizana, bio je Kevin Panter sa 29 poena. Dalas Mur je imao 17 koševa.

Sa druge strane, i Brajs Džons je imao 29 poena. Sa 17 koševa, pratio ga je Danilo Tasić.

Finalni meč između Crvene zvezde i Partizana, igra se sutra od 21 čas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE