Pešić promovisao knjigu “Moja igra, moj put” u Nišu

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić promovisao je svoju knjigu “Moja igra, moj put” u Nišu.

On je istakao zadovoljstvo što je njegova knjiga imala promociju i u Nišu, gde se održava završni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Zadovoljstvo je i čast da se organizuje promocija u Nišu, gradu koji je meni u srcu… Auto-put koji je napravljen od Pirota do Niša nas više približava, drago mi je da je Niš organizator najvećeg takmičenja u srpskoj košarci, Kupa Radivoja Koraća. Potvrdili ste da ste pravi domaćini, znam vaše gostoprimstvo i drago mi je da je ova promocija baš u vreme ovog velikog takmičenja. Što se tiče knjige koju sam dugo pisao, ja sam je pisao celog života, puno sam putovao po svetu, košarka me je vodila od Australije do Argentine. Australija nam nije ostala u tako lepom sećanju u poslednje vreme… U životu se sve menja, pa se i mi menjamo. Postao sam trener iz patika, imao sam neka pravila kako da treniram, kako da vodim elipu, držim sastanke, neka taktička rešenja i pitanja. Sada imam svoju filozofiju posle toliko godina rada u košarci. Ne samo svoju filozofiju odbrane i napada, kako i ko postiže poene, već i kako se stiže do tog zadnjeg momenta, do ostvarenja ciljeva… To je deo koji je meni bio zahtevan, mogao sam da podelim svoje iskustvo, posle toliko godina, za mene je to bila motivacija, još sam aktivan, ne samo sa trenerima, nego i ljudima koji vode ovaj sport, u klubovima… Sve to što sam ja naučio, jedan deo je posvećen životu trenera, a to sam ja. Trudio sam se za sve vreme dok sam radio na to sa drugarima i trenerima, nisam ja to sam pisao, vršio sam selekciju. Naučio sam čitavog života da živim pored ljudi od kojih možeš nešto da naučiš, imao sam takve trenere od kojih sam mogao da naučim dosta toga, rekao je Pešić.

Pešić je istakao da je knjigu pisao celog života, pa je sada, kao iskusni stručnjak koji ima svoju filozofiju, odlučio da svoja iskustva podeli sa drugima.

Tokom promocije video pozivom su se uključivale brojne košarkaške legende poput Nemanje Bjelice, Predraga Stojakovića, Marka Gasola…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE