JOVANOVIĆ POSLE PORAZA OD ZVEZDE: Skok u napadu jedan od glavnih razloga poraza, falio je Balcerovski

Iako su startovali odlično, košarkaši Mege poraženi su od Crvene zvezde možda i neočekivano ubedljivo sa 72-53.

Trener Mege Vladimir Jovanović istakao je da su dobro otvorili utakmicu na oba kraja terena, ali da su u nečemu protivnici ipak na višem nivou.

I u najavi sam rekao, da su oni, bez obzira na to što smo na istom nivou takmičenja, što se tela tiče jedna veličina više, veliki su. Ako se ne pruži pravi nivo kontakta, taj intezitet koji oni donose pogotovo na njihovom delu terena, veoma je teško da se igra sa njima, izjavio je trener Mege, pa sumirao utakmicu:

– Mi smo u prvoj četvrtini pokazali da to možemo. Bili smo u veoma kraćoj rotaciji nego obično, imali smo problem sa plejmejkerima, sa Đurišićem. Mislim da smo odigrali prvu četvrtinu veoma dobro. U drugoj smo izgubili ritam napada. Oni su uspostavili skok u napadu, ono što najbolje rade i od čega smo se pribojavali. Prošlu utakmicu smo izgubili zbog toga, bio je to jedan od glavnih razloga, objasnio je Jovanović.

Strateg mladog sastava je bio zadovoljan odbranom svog tima, ali ne i procentom šuta, posebno za tri poena i sa linije slobodnih bacanja.

Mislim da nije lako svesti Zvezdu na 70, moram da budem zadovoljan sa odbranom. Imali smo i loše procente šuta. Za dvasmo bili bolji od njih, a za tri smo bili ispod svakog nivoa. I protiv rivala kao što je Zvezda sloodna bacanja 50 odsto su nedopustiva. To se odrazilo na rezultat, sumirao je Jovanović, pa naglasio šta je bilo ključno da bi utakmica bila neizvesnija.

– Na nekoliko poena razlike da smo realizovali neke slobodne šuteve – ne pričam o pobedi i porazu, pričam samo da bi utakmica duže bila aktivnija. Ali mi smo to promašili i utakmica je otišla na Zvezdinu stranu. Čestitam im, a nama preostaje da se odmorimo, s obzirom na to da nam je veći deo ekipe po raznim reprezentacijama, što mene izuzetno raduje, poručio je trener Mege.

Megin strateg je bio nedvosmislen kada je u pitanju Aleksander Balcerovski, koji nije nastupao na ovom turniru zbog pravila o maksimumu od četiri stranca.

– Morali smo da se opredelimo za strance – imamo ih, iako su mladi. Sigurno da je falio, i prošlu utakmicu nije igrao protiv Zvezde. Pričamo o tom sajzu Zvezde, veličini na svakoj poziciji, posebno na petici sa Kuzmićem, ne možemo da pariramo. Opet smo imali problem, čak i na dobru odbranu, više nego korektnu protiv Zvezde, opet lopta dođe do njega. Nije lako igrati sa njim, pogotovo kad napravi poziciju u reketu sa dve noge“, smatra Jovanović.

Istakao je i izostanak lakih poena, kao i da su imali problem zbog manje rotacije.

– Mi smo igrali dobro, ne kažem, pogotovo u odbrani, iz toga pokušali da trčimo. Nismo imali te lake poene. Ali opet ponavljam, manja rotacija, došlo je do umora, dali smo zadnji atom snage u odbrani, mnogo smo se trošili. Ali na ovu rotaciju – pričam o bekovima, sigurno da je došlo do pada koncentracije, rekao je Jovanović

Centar Mege Karlo Matković rekao je da su dobro startovali, ali da je njegov tim potom počeo da „divlja“.

Počeli smo utakmicu veoma dobro, imali energiju, čvrstinu, skok, kasnije smo počeli da divljamo, nismo bili strpljivi. Izgubili smo skok u odbrani. Mislim da moramo na narednim utakmicama da budem čvršći, da imamo defanzivni skok. Onda iz toga da idemo u tranziciju i trčanje, to nas krasi. A danas to nismo baš imali, poručio je Matković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE