LŠ: Vaterpolisti Novog Beograda gostuju Breši

Vaterpolisti Novog Beograda nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona, a protivnik u 10. kolu A grupe je Breša. Ovaj duel ima epitet derbija s obzirom da se sastaju dve prvoplasirane ekipe, a meč je na programu u sredu sa početkom u 20 sati i 30 minuta.

– Izuzetno bitna utakmica za dalji razvoj situacije u našoj grupi. Naš cilj je pobeda u Breši, kaže u uvodnom izlaganju pred gostovanje u Italiji trener Novobeograđana Dejan Jovović i dodaje:

– Jako je važno da kompletna ekipa spozna koliko smo vredni, i da budemo svesni da smo najkvalitetniji tim u Ligi šampiona. U timu imamo vrhunske igrače koji i te kako znaju da igraju vaterpolo, i želja nam je da od ove utakmice sa Brešom pobeđujemo sve ekipe do kraja sezone i tako dokažemo da smo najbolji.

Strateg Novog Beograda je naglasio da će u Brešu putovati najjači sastav:

– Imamo manjih zdravstvenih problema, u pitanju su sitnije povrede koje su nastale u prethodnom periodu, ali ekipa će biti kompletna, potvrdio je Jovović.

Breša je lider na tabeli sa 23 boda, dok je Novi Beograd na drugom mestu sa šest bodova manje. U prvom meču ove dve ekipe na bazenu „11. april” utakmica je završena nerešenim rezultatom 11:11.

– Idemo na pobedu iako je pred nama teško gostovanje, poručuje kapiten tima Dušan Mandić i dodaje:

– Ekipa Breše je možda pokazala i najviše u dosadašnjem delu Lige šampiona, apsolutno su zasluženo lideri na tabeli. Ali, uopšte se nećemo ustručavati da ih napadnemo. Mislim da su se provukli u toj prvoj utakmici na našem bazenu, izjednačili su u poslednjim sekundama. Sigurni smo u sebe i učinićemo sve da zabeležimo trijumf.

Trofejni srpski reprezentativac kao ključ uspeha u duelu sa Brešom je naveo:

– Potrebno je da budemo malo koncetrisaniji u odbrani i da pokušamo da svedemo utakmicu na manji brojgolova. U dosadašnjem toku sezone mi smo igrali veoma efikasno, postizali smo veliki broj golova, ali smo isto tako znali da dosta golova i primimo. Ukoliko budemo u odbrani dovoljno agresivni mislim da imamo velike šanse da iz ovog duela izađemo kao pobednici, zaključio je Mandić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Navijačima Zvezde se ovo neće dopasti: Poznata sudijska trojka na meču Real – Zvezda

Košarkaši Zvezde sutra od 20 časova i 30 minuta igraju meč 32. kola Evrolige protiv Reala u Madridu. Duel ovih...

POVEZANE OBJAVE