Pešić o strancima u reprezentaciji: Zašto ne bismo imali nekog?

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić prethodnih dana je najavio da bi i stranci koji imaju srpski pasoš mogli dobiti poziv za reprezentaciju.

Sada našu selekciju očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, Pešić ima kadrovskih problema, a pričao je i o potencijalnim stranim imenima u timu.

– Sve su to igrači koji bi u nekom narednom periodu mogli da zaigraju. Imamo nekoliko interesantnih igrača koji su rođeni ovde, a žive u SAD. U ovom trenutku po nekim kriterijumima zadovoljavaju i mogli bi da budu u kombinaciji ubuduće. Svi su dobrodošli, rekao je Pešić i dodao:

Nema nikakvih spekulacija. To su igrači koji su u međuvremenu dobili srpske pasoše, što znači da su se obavezali da su tu, na raspolaganju. Drugo je pitanje, najvažnije – koji su kriterijumi da se igra u reprezentaciji. Postoje dva – kvalitet i želja da se igra za reprezentaciju. Ne vidim razlog za spekulacije. Mi govorimo o strancu. U ženskoj reprezentaciji imamo Ivon Anderson. Po pravilima može da igra samo jedan stranac. Kuzmić je svojevremeno bio naturalizovan igrač, pošto je dobio srpski pasoš posle 16. godine. Mi nismo protiv stranaca, živimo u slobodnom, globalnom svetu, a ako zadovoljava kvalitetom, zašto ne bismo imali nekog? Tih 11-12 stranaca koji su dobili srpski pasoš… Malo je njih koji zadovoljavaju taj kriterijum. Ne završava se sa takmičenjima sada.

On je pričao i koji kriterijumi treba da se ispune da bi se to ostvarilo.

Koji su kriterijumi da se igra u reprezentaciji? Postoje dva – kvalitet i želja da se igra za reprezentaciju. Ne vidim razlog za spekulacije. Mi govorimo o strancu. U ženskoj reprezentaciji imamo Ivon Anderson. Po pravilima može da igra samo jedan stranac. Kuzmić je svojevremeno bio naturalizovan igrač, pošto je dobio srpski pasoš posle 16. godine. Mi nismo protiv stranaca, živimo u slobodnom, globalnom svetu, a ako zadovoljava kvalitetom, zašto ne bismo imali nekog? Tih 11-12 stranaca koji su dobili srpski pasoš… Malo je njih koji zadovoljavaju taj kriterijum. Ne završava se sa takmičenjima sada, zaključio je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Klop se izvinio: Dogodilo se i više to ne možemo da promenimo

Trener Liverpula Jirgen Klop izvinio se navijačima zbog poraza od Evertona, posle kojeg su se njegovi fudbaleri udaljili od...

POVEZANE OBJAVE