Vojvodina u nadoknadi do pobede, Metalac sve bliže ispadanju

Metalac – Vojvodina 2:3 (Stuparević 22, Stojić 70 – Vukčević 41, Čović 47, Matić 90+1)

Fudbaleri Vojvodine su u dramatičnoj završnici došli do nova tri boda u Superligi Srbije pošto su savladali Metalac u Gornjem Milanovcu 2:3.

U 22. minutu Stuparević je prošao po desnom boku, u nameri da centrira spoljnim delom stopala, lopta mu je prešla preko noge i prevarila Emila Rockova, koji je u želji da interveniše postigao autogol. Rockov je prilikom parade u padu udario glavom o stativu, ali nije doživeo težu povredu, pa je ostao na terenu.

Vojvodina je ponovo preuzela inicijativu, ali je Metalac ponovo sačekao jednu kontru da ugrozi gol Rockova. Nakon Vošinog trećeg vezanog kornera na isteku pola časa igre, Metalac je napao iz kontre, Prestiž je centrirao, a Vlalukin makazicama šutirao pravo u ruke Emila Rockova.

U 41. minutu Vojvodina je uspela da izjednači posle prve prave akcije. Lazarević je odigrao dupli pas sa Busnićem, koji ga je maestralno proigrao petom, udarac desnog beka Voše zaustavio je golman Marković, ali je na odbijenu loptu naleteo Vukčević i poslao je pod prečku za 1:1.

U nadoknadi prvog dela igre, kapiten Vojvodine Čović izveo je odličan slobodan udarac sa 30 metara, lopta je prošla za malo pored stative, pa je rezultat na poluvremenu ostao nepromenjen – 1:1.

Ipak, tek što je Vojvodina krenula sa centra, Čović je postigao pogodak za 1:2. Đorđević je centrirao sa levog boka, Čović je sačekao da lopta odskoči, a potom je iskosa sa desetak metara poslao u suprotan ugao za preokret „stare dame“.

Metalac je pokušao brzo da se vrati u meč i već u 55. minutu Đurić je prošao Jeličića i izašao na Rockova, ali je golman Voše odlično intervenisao. Nakon toga pokušao je i Krajišnik, šutirao je pored gola, iskosa sa desne strane. U 70. minutu Metalac je uspeo da izjednači, Stojić je dobio duel sa Matićem i potom preciznim udarcem sa skoro 25 metara od stative matirao Rockova za 2:2.

Taj pogodak podigao je samopouzdanje kod domaćih igrača, koji su u 75. minutu ponovo ugrozili gol Vojvodine, Stuparević je proigrao Cvetkovića, koji je sa nekoliko metara šutirao u Rockova. I u 84. minutu domaći su imali priliku, Stuparević je imao šansu, sa 10 metara, pravo u ruke Rockova.

Vojvodina je konačno proigrala nešto bolje u samom finišu, a u prvom minutu nadoknade „stara dama“ je došla do velike pobede. Najpre je probao da centrira Zukić, potom je iz odbitka u peterac ubacio loptu Lazarević, a Matić je bio najsnalažljiviji i pogodio za 2:3.

Posle ove pobede Vojvodina je na 4. mestu sa 36 bodova, dok Metalac je na 14. mestu sa 19 bodova i očekuje ga grčevita borba za opstanak.

(foto: FK Vojvodina)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE