Đoković dao sud o diskvalifikaciji Zvereva

Aleksander Zverev potpuno je izgubio živce nakon dubl meča, koji je igrao u tandemu sa Brazilcem Marselom Melom, na turniru u Akapulku, pa je snažno udarao u sudijsku stolicu i vikao na njega.

Posle pobede najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića nad Karenom Hačanovim, na turniru u Dubaiju, neizbežno je bilo pitanje o ovom incidentu, posebno kada se uzme u obzir da je Srbin diskvalifikovan sa pretposlednjeg US opena, doduše zbog mnogo diskutabilnije situacije.

Video sam šta se desilo, pročitao i Sašino saopštenje. Razumem frustraciju. Na terenu se nekada može svašta desiti. Ja sam u prošlosti pravio greške, imao izlive besa. Razumem kroz šta jedan igrač prolazi. Ali naravno da ne opravdavam takve poteze, poručio je Novak.

Đoković veruje da odluka nije preoštra.

Verujem da je ispravna u datim okolnostima. Naravno, teško je za jednog igrača da bude diskvalifikovan. Pre godinu i po dana sam imao sličnu situaciju na Grend slemu (US open, aut.prim), kada sam diskvalifikovan jer sam slučajno pogodio linijskog sudiju. Shvatio sam da je to bila greška i morao sam da prihvatim, podsetio je najbolji svetski teniser.

Novak, koji je napokon zaigrao tenis u ovoj godini, naglašava da nije za to da se igrači diskvalifikuju.

Siguran sam da će ATP pogledati snimak, uzeti izjavu od sudije i doneti odluku. Nikad nisam za to da se igrači diskvalifikuju, kažnjavaju i slično. Saglasan sam sa onim što je Saša napisao kasnije u saopštenju. Priznao je grešku, da je njegov potez bio loš i da je predaleko otišao. Podržavam ga u tome. Svi smo ljudska bića, imamo mane i pravimo greške, izjavio je Novak, pa podsetio da već postoje brojni slični primeri:

Nije on jedini koji je to uradio. Imamo mmnoge primere kada igrači udaraju reketom u sudijsku stolicu. To se dešavalo. Flaše, torbe, mnoge stvari su bacane. Mnogo loših reči upućivano. Sašin slučaj nije jedini takav, istakao je srpski teniser.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE