Radonjić o Top 8: Uprkos svim problemima i dalje smo tu

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su u Nišu Kup Radivoja Koraća nakon što su ubedljivo u finalu savladali Partizan. Trener Dejan Radonjić je rekao da se nakon osvojenog trofeja, crveno-beli okreću novim izazovima:

Bilo je značajno za nas što smo počeli dobro meč. Naravno, posle toga je Partizan reagovao. U drugoj četvrtini smo gradili igru i rezultat i uspeli da napravimo dobru razliku, istakao je Radonjić.

Radonjić je u finalnoj utakmici zaradio drugu tehničku grešku, nakon čega je morao napustiti Zvezdinu klupu.

Dobio sam drugu tehničku i onda sam zadnjih 10 minuta završio u svlačionici. Nije to bilo za mene lagano. Na kraju smo slavili, zadovoljni smo došli iz Niša. Zadovoljstvo koje mora kratko da traje bilo je ogromno. Sutra već idemo u Atinu, rekao je on.

Zvezdu očekuju nove obaveze u Evroligi i duel protiv Panatinaikosa.

Čeka nas težak raspored. Pred Kup smo imali veliku potrošnju i problematiku nastalu iz ranijeg perioda. Posle situacije sa koronom, ušli smo u težak raspored. Imali smo čak 12 utakmica, nismo bili najspremniji, bilo je teških utakmica u Evroligi, teško gostovanje u ABA ligi u Ljubljani. Onda Kup, gde smo trebali da budemo spremni da napravimo najboljeg što možem, izjavio je Radonjić.

Na pitanje da li Zvezda može do Top 8 trener crveno-belih je rekao:

Od početka je situacija za nas bila delikatna, zbog povreda igrača, izostanaka. U ovom trenutku situacija nije takva da možemo da kažemo da je to nešto što možemo očekivati. Važno je da odigramo sve utakmice najbolje što možemo. Uprkos svim problemima, i dalje smo tu. Neke smo odigrali fantastično, neke smo mogli da dobijemo, ali nismo. Mogli smo da imamo više pobeda možda.

On je napomenuo da je ABA liga za njegov tim od ključne važnosti.

U odnosu na sve ostale u Evroligi, važnost našeg takmičenja (ABA) je veća od takmičenja u Evroligi. Ono donosi prolaz za sledeću sezonu. Bitno je pronaći balans između nastupa u Evroligi i ABA ligi. Drugi rade drugačiji. Najveći deo ekipa imaju mogućnost da se takmiče u Evroligi bez obzira na uspeh u domaćim takmičenjima. Želimo da ostanemo prvi u regularnom delu sezone, a onda i da odbranimo titulu, zaključio je Radonjić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Drugo zlato za Srbiju na Evropskom prvenstvu u boksu!

Nakon ekstratalentovane Sare Ćirković, stiglo je i drugo zlato za Srbiju na Evropskom prvenstvu u boksu, koje se održava...

POVEZANE OBJAVE