LŠ: Tadić otvorio goleadu na Lužu, Junajted nosi bod iz Madrida! (VIDEO)

Večerašnje utakmice osmine finala Lige šampiona završene su bez pobednika.

Atletiko Madrid nije uspeo na Vandi Metropolitano stadionu da izdrži do kraja utakmice, iako je bio bolji rival, pa je utakmica završena nerešenim rezultatom – 1:1.

Domaćin je doneo radost svojim navijačima već u 7. minutu, kada je Žoao Feliks postigao svoj prvi pogodak u Ligi šampiona, a četvrti ukupno ove sezone. Renan Lodi je sjajno prevario Freda, koji se okliznuo, centrirao, a pred golom se sjajno postavio mladi Portugalac, i od stative smestio loptu u mrežu Davida De Hee.

Umalo Lodi nije upisao još jednu asistenciju u poslednjem minutu prvog dela, kada je, posle njegovog centaršuta, Vrsaljko pogodio prečku, ali ovog puta okvir gola nije bio saveznik Atletika.

U 66. minutu u igri se našao i Nemanja Matić, koji je zamenio Pola Pogbu, u okviru dvostruke izmene Ralfa Rangnika, kada je na teren ušao i Aleks Teljes umesto Luka Šoa.

U 75. minutu igru su napustili Žoao Feliks i Renan Lodi, strelac i asistent vodećeg gola, umesto kojih su se na terenu našla dvojica iskusnijih Francuza, Antonio Grizman i Toma Lemar

Iako im nije išlo dobro, gosti su ipak došli do izjednačenja u 80. minutu. Kiksirala je odbrana Atletika, zakasnio je Mandava prilikom pasa Fernandeša, otvorila se pukotina u defanzivnom bedemu crveno-belih, što je iskoristio mladi Entoni Elanga, koji je hladnokrvno savladao Oblaka, gađajući dalji ugao.

Bio je blizu Grizman da desetak minuta nakon ulaska u igru svoj tim ponovo dovede u vođstvo, ali je ipak sjajnim šutem iz teškog ugla uspeo samo da zatrese prečku.

Ajaks, i pored prednosti do koje je dolazio u dva navrata, nije uspeo da savlada Benfiku na Lisabonu, pa ostaje sve otvoreno pred sudar u Amsterdamu – 2:2.

Kopljanike je do prednosti u 18. minutu doveo njihov, i kapiten naše reprezentacije, Dušan Tadić. Posle akcije njegovog tima po desnoj strani, Mazraui ga je odlično našao u šesnaestercu, a naš majstor nije dugo čekao i imao je više nego dovoljno prostora da savlada golmana Vlahodimosa.

Ipak, prošlo je samo osam minuta kada je Sebastijan Heler nesrećno skrenuo loptu u svoju mrežu i doneo izjedančenje protivniku.

Ovaj period utakmice je bio, međutim, više nego dinamičan. Heler kao da se iznervirao zbog svoje greške, pa je odmah zatresao i protivničku mrežu. On je prvo dobro primio loptu u šesnaestercu i gađao donji levi ugao gola domaćih, kada je Vlahodimos odlično odreagovao, ali je bio nemoćan kada se lopta ponovo odbila do napadača amsterdamskog velikana, koji je tako ubrzo ponovo došao do prednosti – 2:1.

Uzbuđenja su nastavljena u 72. minutu meča, kada je u kontri portugalskog tima Ramoš imao puno prostora da uputi snažan šut, koji je uspeo da zaustavi golman Ajaksa, ali ne i da dovoljno iskontroliše loptu, pa je do nje prvi došao Jaremčuk i ponovo poravnao rezultat – 2:2. Ukrajinac je samo deset minuta ranije ušao u igru, što se očigledno isplatilo treneru Verisimu.

Prethodno je kontra potekla iz sporne situacije na suprotnoj strani, kada su gosti tražili penal, ali je sudija Vinčić posle asistencije VAR tehnologije, doneo odluku da nije bilo prekršaja i da izjednačujući gol važi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda obnovila interesovanje za veliku zimsku želju!

Seol Jong Vu bio je velika želja Crvene zvezde tokom zimskog prelaznog roka, ali pregovori nisu uspešno završeni. Južnokorejski...

POVEZANE OBJAVE