EVROLIGA: Micić efikasnim dabl-dablom vodio Efes do ubedljive pobede, igrao i Petrušev! (VIDEO)

Košarkaši Anadolu Efesa ubedljivo su na svom parketu savladali Makabi iz Tel Aviva sa 109-77, u okviru 27. kola Evrolige, uz fenomenalnu partiju srpskog plejmejkera Vasilija Micića.

On je zabeležio dabl-dabl sa 20 poena i 10 asistencija, uz pregršt lepih poteza.

Već tokom prve deonice domaći su ostvarili dvocifrenu prednost, upravo posle koša Micića za 17-6, a tom razlikom su i dobili ovu četvrtinu, kada su vodili 21-10.

Odlično su ušli i u drugi period, trojkom Rodriga Buboe za 24-10, na šta se zakucavanjem, na asistenciju našeg majstora nadovezao i Brajant Danston za +16, što je i najveća prednost tokom prvog poluvremena, koje je završeno prednošću tima Ergina Atamana od 45-31.

Nisu aktuelni prvaci Evrope posustajali, štaviše samo su uvećavali prednost. Tokom trećeg kvartala dostigli su +31 (74-43), trojkom Adrijana Moermana na minut do isteka ovog dela, ali ni to im nije bilo dovoljno, pa su u poslednjoj četvrtini u nekoliko navrata vodili i sa 34 razlike.

Pored Vase, u pobedničkom sastavu je Adrijan Moerman zabeležio 17 poena i 5 skokova, dok je Larkin pored 16 poena imao i 3 skoka i 6 asistencija.

U redovima izraelskog tima, Skoti Vilbekin, naturalizovani turski košarkaš, imao je 17 poena i 6 asistencija, dok je hrvatski centar Ante Žižić uz isti broj poena upisao i 8 skokova.

Posle duže vremena za Efes je zaigrao i mladi srpski centar Filip Petrušev, koji je za skoro 5 minuta u igri zabeležio 2 poena i skok.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UKOLIKO SE NE DOGODI ČUDO: Poznato kada će Jokić dobiti MVP nagradu

Najveće šanse za MVP nagradu i NBA ligi ima srpski košarkaš i igrač Denvera Nikola Jokić. Srbinu bi to bilo...

POVEZANE OBJAVE