EVROLIGA: Preokret Olimpijakosa, Alba slavila u neizvesnoj utakmici

U okviru 27. kola Evrolige večeras su pobede zabeležili i timovi Olimpijakosa i Albe.

Olimpijakos je nakon preokreta slavio u Pireju protiv Olimpije iz Milana sa 67-58, pa je tako Crvena zvezda i dalje jedini tim koji je ove sezone skinuo skalp grčkom timu, na njihovom parketu.

Tim iz Milana je vodio većim delom utakmice, najviše sa +12 tokom treće deonice, ali je već do velikog odmora domaći tim gotovo sveo meč na egal (27-25).

Međutim, iako je Saša Vezenkov doneo izjednačenje početkom trećeg perioda, ponovo je gostujući tim stekao prednost, koja je najviše išla do 8 poena razlike u ovom delu, dok su pred ulazak u poslednjih 10 minuta imali +4 (43-39).

Sa dva uzastopna koša na početku poslednjeg kvartala, Vezenkov je doneo još jedno izjednačenje (43-43), posle kog se utakmica odvijala u egalu, sve dok crveno-belima Kostas Slukas nije trojkom doneo prednost od 53-50, koja se potom samo povećavala, sve do maksimalnih +13 (66-53) na minut i 44 sekunde do kraja utakmice, kada je sve bilo rešeno.

Slukas (3 skoka, 4 asistencije) i Vezenkov (5 skoka, asistencija) su bili najefikasniji pojedinci susreta sa po 16 poena, dok je u redovima poraženog tima Devon Hel imao 15, uz 2 skoka.

Alba je u potpuno otvorenoj utakmici, sa puno poena, uspela da odnese trijumf iz Liona, pobedivši Asvel sa 82-80.

Timovi su se čitavo prvo poluvreme, na kraju kog je tim iz Berlina vodio sa 43-40, smenjivali u prednosti, koja nijednog trenutka nije iznosila više od 4 poena razlike.

U trećem kvartalu Alba je zaigrala bolje i stekla čak i dvocifrenu prednost negde na polovini ovog dela utakmice, kada je Malte Delou pogodio trojku za prednost od 54-43. Međutim, posle dva realizovana slobodna bacanja Pola Lakomba, domaći su uspeli da potpuno preokrenu rezultat, ali ne i da na tom talasu prelome utakmicu, štaviše.

Treću četvrtinu su gosti dobili sa 60-55, a do kraja je utakmica bila potpuno neizvesna, ali je Alba uglavnom imala prednost, u jednom trenutku i, za ovakav duel, velikih +8, pa je tako odnela pobedu.

Najefikasniji igrači dolaze iz poraženog tima. Kris Džons upisao je 22 poena i 5 asistencija, dok je Pol Lakomb imao 18 poena, 2 skoka i 4 asistencije.

Kod pobednika je Džejlen Smit zabeležio 16 poena, 5 skokova i asistenciju, Matišek 13 poena, uz 4 skoka i asistenciju, dok je Maodo Lo uz 12 poena imao i 2 skoka i 5 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE